Tesla wil met lasers voorruit van je wagen schoonmaken

Tesla
Tesla

Een aantal weken na Tesla’s Cybertruck, komt het Amerikaanse bedrijf opnieuw met iets nieuws. Zo vroeg het autobedrijf een patent aan voor lasers die de voorruit van je auto schoonmaken. Op die manier kan je de dode insecten op je vensters vaarwel kussen.

Tesla vroeg een patent aan voor een wel heel speciaal auto-onderdeel, namelijk lasers. Daarmee zou het Amerikaanse bedrijf de voorruit van je wagen willen schoonmaken. Zo zou het nieuwe systeem detecteren wanneer er vuil op je venster hangt.

Laserstralen

De nieuwe lasers zouden ook het vuil van de camera’s van de Tesla’s moeten halen. Op die manier moet je niet meer handmatig de camera’s schoonmaken. Daarnaast zou het systeem ook moeten werken met zonnepanelen en de koplampen van de auto.

Een detectiesysteem zoekt naar vuil op je voorruit. Daarna zappen de lasers het vuil weg. Daarbij zou geen gevaar zijn voor de bestuurder en de bijrijder. Want de lasers zouden niet door het glas van de voorruit dringen. De lasers zouden slim genoeg zijn om stickers van tolwegen te negeren. Het is wel nog niet duidelijk of de lasers er effectief komen. Een bedrijf dat een patent neemt, hoeft niet per se te zeggen dat de technologie er komt.

Kunstmatige intelligentie

Laatst kondigde Tesla al aan dat het bedrijf zou investeren in kunstmatige intelligentie wat betreft ruitenwissers. Zo zou er niet langer een sensor bovenaan de autoruit hangen, maar registeren de camera’s hoeveel regen er valt. Dat systeem rolt Tesla momenteel geleidelijk aan uit met een software-update. De camera’s die ook verantwoordelijk zijn voor de Autopilot-functie, moeten de regen detecteren.

Daarvoor bedacht Tesla een systeem dat Deep Rain heet. Dat systeem moet analyseren hoeveel regen er exact valt en op basis daarvan wordt de snelheid van de ruitenwissers ingesteld.

Gesponsorde artikelen