Tesla verkoopt nu ook ‘S3XY’ shortjes, maar ze zijn al bijna uitverkocht

Tesla s3xy short shorts
Tesla

We kennen Tesla uiteraard allemaal als het merk van elektrische auto’s van Elon Musk. Maar het is ook geen geheim dat Musk niet verlegen zit om een grap. De Tesla Short Shorts met het woord ‘S3XY’ erop vallen duidelijk in die laatste categorie, al blijken ze wel zeer populair te zijn.

Het idee voor de Tesla Short Shorts ontstond bij Elon Musk door zijn afkeer voor Tesla shorters. Dat zijn mensen die Tesla-aandelen lenen en verkopen, in de hoop op een prijsdaling op de beurs, zodat ze daarna de aandelen goedkoper kunnen kopen en winst erop kunnen maken. Bedrijven die daarmee te maken krijgen, krijgen vaak zelf kritiek van aandeelhouders. En juist daarom voert Elon Musk er sinds enige tijd een oorlog tegen.

Daarnaast richt hij zijn pijlen ook op de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder op de beurzen. Musk kwam namelijk recent al meermaals in aanvaring met de SEC omdat hij met zijn tweets de koers van het aandeel van Tesla zou beïnvloeden.

Tesla Short Shorts

Dit alles bracht Elon Musk enkele dagen op het idee om “prachtige korte shorts in glanzend rood satijn met gouden letters”, te maken. Zo gezegd zo gedaan want sinds gisteren zijn de Tesla Short Shorts ook effectief te koop op de website van Tesla.

Zoals je kan zien gaat het wel degelijk om rode glanzen satijnen shorts. De gouden tekst achteraan leest ‘S3XY’, een verwijzing naar de vier modellen van Tesla die momenteel op de markt zijn. Indertijd zag Musk zich genoodzaakt om het tweede model van die reeks Model 3 te noemen omdat Ford een patent heeft op de naam Model E.

Uitverkocht

De limited edition shortjes konden duidelijk meteen op veel interesse rekenen. Kort na de lancering lag de website ervan namelijk plat. Ondertussen is die wel opnieuw bereikbaar, maar zijn bijna alle shorts uitverkocht. Enkel maat XL is nog verkrijgbaar.

Je kan je wel nog steeds aanmelden om een e-mail te krijgen als jouw maat opnieuw in voorraad is. Goedkoop zijn de Tesla Short Shorts wel niet, want met een prijs van 69,420 dollar koos Elon Musk voor een mooi symbolisch bedrag. 420 verwijst namelijk naar wiet.

Gesponsorde artikelen