Tesla in de penarie: topman autonoom rijden stapt op

De problemen bij Tesla stapelen zich op. Naast alle capriolen van zijn CEO, de grote beursschommelingen, de productieonderbrekingen, de ontslagen en de teruggeroepen producten, is ook nog eens een belangrijk figuur binnen het bedrijf teruggetreden.

In een reeks tweets heeft Andrej Karpathy, belangrijk figuur binnen Tesla op het gebied van kunstmatige intelligentie en architect van het autonome rijsysteem Autopilot, zijn vertrek aangekondigd. De man die in 2017 bij het bedrijf kwam, leidde onder meer het team dat gespecialiseerd was in computer vision – de technologie die de kern vormt van de zelfrij-functie.

Dit was niet zomaar iemand bij Tesla; en vooral in deze tumultueuze tijden voor het bedrijf zal zijn vertrek merkbaar zijn.

Autopilot in gevaar?

Het ontslag van het hoofd autonoom rijden voert de druk op het management van Tesla alleen op. Ook voorspelt het niet veel goeds voor de ontwikkeling van het project. De technologie waar Karpathy en zijn team aan werkten is essentieel voor het autonome rijsysteem van Tesla, merkt de nieuwssite Bloomberg op. Autonoom rijden is een van de speerpunten van de onderneming, maar toch heeft Tesla vorige maand al enkele honderden werknemers in de Autopilot-divisie ontslagen en een onderzoeksfaciliteit in het Californische San Mateo gesloten.

Welke toekomst wacht Tesla’s Autopilot? Vanwege de verschillende hindernissen waarmee het bedrijf al enkele maanden te kampen heeft, kan het project gewoon op de lange baan geschoven worden.

(lb,kg)

Meer
Lees meer...