Tesla-update: Netflix, YouTube en Spotify in je wagen

Tesla Supercharger
GettyImages

Wie Tesla zegt, moet automatisch aan elektrisch rijden denken. De autogigant brengt nu een grote update uit. Daarmee kan je onder andere Netflix en YouTube kijken, maar ook meezingen tijdens het rijden met de nieuwe karaoke-functie.

De Amerikaanse autoproducent Tesla staat bekend voor zijn dure elektrische wagens. De eerste elektrische auto, Model S, was een grote doorbraak voor rijden op een batterij. Die wagen kon namelijk honderden kilometers afleggen met één laadbeurt, ongezien voor elektrisch rijden.

Als je naar de binnenkant van de verschillende Tesla-modellen kijkt, valt onmiddellijk het grote scherm in de middenconsole op. Dat lijkt op een groot uitgevallen iPad. Met dat scherm regel je alle instellingen en het klimaat van je wagen, maar Tesla breidt dat aanbod nu uit.

YouTube, Netflix en karaoke

Zo kan je met de nieuwe update namelijk ook naar Netflix en YouTube kijken via de boordcomputer. Tesla benadrukt wel dat dat enkel gaat wanneer je auto geparkeerd is, dus niet als je aan het rijden bent. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van Spotify Premium dat beschikbaar wordt door de update.

Tesla boordcomputer
GettyImages

Een andere leuke functie die de software toevoegt is ‘Car-aoke’, daarmee verschijnen er op de boordcomputer lyrics van je favoriete nummers. Zo kan je dus een echte karaoke-roadtrip houden én luidkeels meebrullen zonder de songtekst te vergeten, megaleuk toch? Maar misschien die taak beter overlaten aan de bijrijder in plaats van de bestuurder, kwestie van geen verkeersongelukken te veroorzaken.

De CEO van Tesla, Elon Musk, vertelde eerder in een statement dat de update eerst beschikbaar zal worden voor mensen die een Tesla-wagen hebben die beschikt over de functie ‘autonoom rijden’. Daarna volgen de andere gebruikers.

Autopilot

Eerder deze maand kwam de autofabrikant nog in opspraak omdat in Amerika een man in slaap gevallen was achter het stuur van zijn Tesla-auto. Hij had de automatische piloot van de wagen ingeschakeld, waarna hij en zijn bijrijder in slaap gevallen waren, een levensgevaarlijke stunt.

De bedenker van het autopilot-systeem, Mobileye, benadrukte toen nog eens dat Tesla-wagens nooit volledig autonoom kunnen rijden. Dat komt omdat de technologie nog niet ver genoeg staat en je momenteel dus altijd moet opletten als de functie is ingeschakeld.

Gesponsorde artikelen