Tess Goossens blaast zangcarrière nieuw leven in: wij vroegen waarom ze in het Frans zingt

Tess Goossens interview pour aller ou
Tess Goossens

Presentatrice en zangeres Tess Goossens lanceert haar single Pour aller où?. Het is nu ondertussen meer dan 10 jaar geleden dat Tess ons nog eens verrast heeft met een nieuw nummer. Na onder andere Hold On en The Wild Side werd het stil rond haar muzikale carrière maar bleef ze zeer actief als presentatrice op het scherm, als DJ in de radiostudio en als mama aan het thuisfront. De muzikale passie is doorheen de jaren echter nooit geluwd en ze heeft nu eindelijk haar grote voorliefde voor Franse muziek omgezet in een nieuw muzikaal avontuur. Wij vroegen Tess Goossens waarom ze zo graag in het Frans zingt.

Het is meer dan 10 jaar geleden dat je nog eens nieuwe muziek uitgebracht hebt. Waarom ben je nu terug beginnen zingen?

Tess Goossens: “Die goesting om muziek te maken, is altijd blijven sluimeren. Ik ben natuurlijk veel met muziek bezig door mijn job bij JOE. Ik had er al een hele tijd veel spijt van dat ik 10 jaar gestopt was met zingen. Dat kwam ook door omstandigheden, een scheiding onder andere. Ik was blij dat ik in die periode gewoon mijn normale job kon uitoefenen. Dat was destijds radio en televisie maken.”

“De laatste tijd was ik op dates enkel bezig over hoe jammer ik het vind dat ik ermee gestopt ben. Mijn man heeft me dan aangespoord om er opnieuw mee te beginnen. Dat is wel al even geleden, het is niet zo dat ik tijdens de coronacrisis opnieuw ben beginnen zingen.”

“Het zijn Franstalige nummers die nooit tot bij ons zijn geraakt, wat ik jammer vind. Ik zou het fijn vinden moesten mensen die nummers ook ontdekken.”

Presenteren of zingen?

Wat doe je het liefste, presentatrice zijn of zingen?

Tess Goossens: “Ik denk dat ik tien jaar geleden die keuze gemaakt heb, omdat ik niet alles gecombineerd kreeg, maar dat was het stomste dat ik ooit gedaan heb. Ik wil geen keuze maken tussen de twee. Het is de combinatie die leuk is. Ik heb dat nodig, dat maakt me perfect gelukkig.”

Waarom in het Frans?

Waarom zing je in het Frans?

Tess Goossens: “Ik heb al heel lang een voorliefde voor de Franse taal. Als kind moest ik ook elke vakantie op taalkamp of twee maanden lang in een Frans gezin logeren. Ook heb ik even in Frankrijk gewoond en heb ik bij een Franstalige reiszender gewerkt.”

Ben je van plan om op den duur originals te zingen?

Tess Goossens: “Momenteel zing ik nog covers, maar op termijn is het de bedoeling dat ik eigen nummer maak. Ik heb 13 jaar muziekschool gedaan, een beetje onder dwang van mij ouders. Overal waar ik kwam en waar een piano stond, moest ik van mijn ouders laten zien wat ik kon. Daar kreeg ik veel stress van en daardoor heb ik nu al jaren geen piano meer aangeraakt. Ik zou graag de draad weer oppikken en ik droom er van om dan samen met mijn producer eigen songs te schrijven.”

Pour aller où?

Kan je iets meer vertellen over Pour aller où?, het nummer dat je covert?

Tess Goossens: “De tekst is redelijk nostalgisch en weemoedig. Het gaat over het verleden en waar de toekomst ons heen zal leiden.”

Toekomstplannen

Wat heb jij tijdens de lockdown gedaan?

JOE

Tess Goossens: “Ik was vooral kleuterjuf, ik heb thuis een kind van drie en één van vijf rondlopen. We hebben veel liedjes gezongen en ik heb hen werkjes gegeven. Ook ben ik mijn eigen brood beginnen bakken. Het doet wel rare dingen met een mens, zo’n coronacrisis.”

“Eigenlijk waren we ook nog van plan om een videoclip op te nemen, maar daar stak de lockdown een stokje voor. Ik wou niet wachten op de clip om de muziek uit te brengen. Bij dit nummer zal er dan ook geen echte videoclip meer verschijnen.”

Wat zijn je toekomstplannen op muzikaal vlak?

Tess Goossens: “Af en toe mensen verrassen met een leuk liedje dat ze hopelijk nog niet kennen. Ik wil Franstalige nummer die hier minder bekend zijn aan de man brengen en hopelijk in de toekomst ook eigen nummers uitbrengen.”

Gesponsorde artikelen