Testament Abdeslam: “Ik wou een martelaar zijn, maar Allah besliste er anders over”

Testament Abdeslam: “Ik wou een martelaar zijn, maar Allah besliste er anders over”

Franse speurders zijn op het vermoedelijke testament van Salah Abdeslam gestoten, de enige van de daders die de aanslagen in Parijs overleefde. Daarin staat dat hij zichzelf, net zoals zijn broer, wou opblazen tijdens de aanslagen in Parijs van 13 november 2015, maar dat een foutje met zijn bomgordel dat tegenhield.

Op de laptop die na de aanslagen in een vuilnisbak in Schaarbeek, in de buurt van het onderduikadres van de terroristen, werd gevonden, hebben Franse speurders het vermoedelijke testament van Salah Abdeslam ontdekt. Dat maakte de Franse radiozender France Inter bekend.

“Ik hoop in de toekomst beter uitgerust te zijn”

“Ik wou een martelaar worden”, schrijft hij, “maar Allah heeft er anders over beslist. […] Ik ben erin geslaagd om naar mijn broers te gaan, omdat er een fout was met mijn gordel”. De tekst bevestigt de vermoedens van eerder deze week dat de bomgordel van Abdeslam tijdens de aanslagen in Parijs niet werkte.

Abdeslam zou er, volgens het testament, even aan gedacht hebben naar Syrië te trekken, maar hij koos ervoor naar de andere leden van de terreurcel in Brussel te gaan. “Het beste was om het werk hier met de broeders af te maken. Toch hoop ik in de toekomst beter uitgerust te zijn om tot actie over te gaan.”

Schietpartij

Salah Abdeslam is de enige dader van de aanslagen in Parijs die die ook overleefde. Hij bleef lang uit de handen van de politie. Zo ontsnapte hij op 15 maart 2016, na een schietpartij, voor de laatste keer. Amper een paar dagen later werd hij wel aangehouden. Voor die schietpartij op 15 maart moet hij nu echter begin februari voor de rechtbank verschijnen. Momenteel weigert hij alle medewerking.

Gesponsorde artikelen