‘Thai Cave Rescue’: Netflixserie over reddingsactie van een Thaise voetbalploeg uit een ondergelopen grot krijgt trailer en releasedatum

Netflix heeft een eerste trailer gelost van de limited series Thai Cave Rescue. Die reeks gaat over het waargebeurde verhaal uit 2018 van een Thaise voetbalploeg die verrast werd door hevige regelval en zo vast kwam te zitten in een grot. De reddingsactie van de jonge spelertjes en hun trainer duurde uiteindelijk 18 dagen en hield heel de wereld in de ban.

Op 23 juni 2018 verdween een 25-jarige assistant-coach met twaalf spelers tussen de 11 en 16 jaar van de lokale Thaise voetbalploeg Wild Boars. De groep was op de grens van Thailand met Myanmar in een grot in het complex Tham Luang Nang Non gegaan. Daar werden ze echter verrast door plotse regenval waardoor ze steeds dieper in de grot moesten gaan om aan het binnenstromende water te ontkomen.

Reddingsactie

Toen de verdwijning van de jonge voetballertjes opgemerkt werd, begon een gigantische zoekactie die al snel de aandacht van heel de wereld trok. Uiteindelijk zou het maar liefst 18 dagen duren voor iedereen uit de grot bevrijd kon worden. Aan de reddingsactie hielpen in totaal 10.000 mensen mee, waaronder meer dan 100 duikers. Een van hen – Saman Kunan – zou om het leven komen tijdens een reddingspoging, een andere duiker – Beirut Pakbara – stierf een jaar later aan de gevolgen van een bloedinfectie die hij in de grot had opgelopen.

Kort na de dramatische feiten vochten filmstudio’s en streamingdiensten om de rechten van dit fascinerende verhaal. Dat zorgde recent nog voor de film Thirteen Lives van de hand van MGM, de filmstudio die recent is opgekocht door Amazon. Die veel geprezen film is dan ook sinds kort te zien op het streamingplatform Prime Video.

Verhaal uit standpunt van voetballertjes

In 2021 was er eerder al de documentaire The Rescue van National Geographic. Daarin wordt de focus gelegd op de duikers. Met de voetballertjes zelf mochten de Oscarwinnende documentairemakers Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin namelijk niet spreken. Hun rechten waren eerder al verkocht aan Netflix dat nu dus met Thai Cave Rescue komt.

Deze limited series – van de hand van showrunners Michael Russell Gunn and Dana Ledoux Miller (Designated Survivor) – heeft zojuist een eerste trailer gekregen. Voor de regie van Thai Cave Rescue werd een beroep gedaan op het Thais-Amerikaanse duo Nattawut “Baz” Poonpiriya and Kevin Tancharoen. Ook zo goed als alle acteurs zijn Thais. Zo wordt coach Eak gespeeld door Papangkorn “Beam” Lerkchaleampote, een beroemde Thaise acteur die in maart dit jaar op 25-jarige leeftijd onverwacht overleed.

De reeks Thai Cave Rescue zal bestaan uit zes afleveringen. Die zijn vanaf 22 september te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Thai Cave Rescue:

Zoek je iets anders om tussendoor te bekijken? Check hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...