Thandie de babygorilla mag buiten en dat levert deze prachtige beelden op!

Thandie de babygorilla mag buiten en dat levert deze prachtige beelden op!

Babygorilla ‘Thandie’ is intussen vier maanden oud en dat wil zeggen dat ze de wereld begint te verkennen. Met het goede weer van de laatste dagen is het moment gekomen en de zoo van Antwerpen legde het moment vast voor de eeuwigheid. Sowieso het schattigste moment van de dag.

Kijk hier naar babygorilla Thandie, het aapje dat in ZOO Antwerpen geboren werd in 2018

Net op tijd voor de krokusvakantie heeft de dierentuin van Antwerpen een leuke primeur. Thandie, de babygorilla die daar eind vorig jaar geboren werd, mag namelijk naar buiten. Niets is zo’n publiekstrekker als lieve babydieren en Thandie past honderd procent in die categorie, bewijzen ook de nieuwe beelden die de zoo vrijgaf van haar eerste uitstapje.

Mama Mayani

Op 27 november 2018 beviel de moeder van Thandie, Mayani, in Antwerpen. Dat was meteen een paar weken vroeger dan verwacht. Oorspronkelijk was Mayani namelijk uitgerekend voor half december. De verzorgers hadden Mayani en vader Matadi namelijk zien paren, maar uiteraard worden de twee niet constant geobserveerd. “Wat er achter het hoekje gebeurt als wij niet kijken, weten we natuurlijk niet”, klonk het toen. Met als gevolg: een vroeger dan verwachte babygorilla.

ZOO Antwerpen

Gelukkig verliep de bevalling goed. De verzorgers merkten de ochtend nadien meteen dat Mayani iets vasthad en dat iets bleek baby Thandie te zijn. Het was meteen duidelijk dat Mayani goed voor haar kleintje kon zorgen, de babygorilla dronk meteen prima en werd goed vastgehouden door haar moeder. Op dat moment was Thandies geslacht nog niet bekend, maar het internationaal systeem voorspelde wel dat ze een Afrikaanse naam met een T zou krijgen.

Thandie betekent ‘geliefd’

Op 15 januari mocht Jelle Cleymans dan bekendmaken dat het aapje de naam Thandie had gekregen. Daarmee krijgt ze ook één van de laatste t-namen van de komende 26 jaar. Thandie betekent ‘geliefd’ en iedereen schijnt er ook van overtuigd te zijn dat de Antwerpenaren in drommen naar hun lieve aapje zullen gaan kijken. Hoe kan het ook anders?

Gesponsorde artikelen