Thanksgiving: deze feestmalen krijgen bekende Amerikanen in de cel

Thanksgiving: deze feestmalen krijgen bekende Amerikanen in de cel

Thanksgiving wordt vandaag gevierd in de VS en ook in de gevangenis krijgen mensen een feestmaal op hun plastieken dienblad. De beroemdheden 6ix9ine, Bill Cosby, Suge Knight en Paul Manafort ruilden het afgelopen jaar hun carrière in voor een gevangenisoveral. Dit eten zij vanavond.

Tekashi69

Rapper 6ix9ine zit sinds 19 november vast op verdenking van afpersing en bezit van vuurwapens. Het onderzoek werd door de New York Politie en het Bureau voor Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven uitgevoerd in opdracht van het Amerikaanse Openbaar Ministerie. Bovendien maakte 6ix9ine als 18-jarige een video van een dertienjarig meisje dat orale seks uitvoerde bij een andere man terwijl hij op haar billen sloeg. Daarvoor kreeg hij al 4 jaar voorwaardelijk. 6ix9ine riskeert nu 32 jaar celstraf tot levenslang.

De maaltijd van 6ix9ine

Vanavond krijgt 6ix9ine in Brooklyn MDC op zijn plateau kalkoen of aubergine, puree van zoete aardappel, maïs, vleessaus, cranberry saus, een koekje en een pompoenkoekje.

(Het leek er vorig jaar even op dat Temptation Island-presentator Rick Brandsteder naar de gevangenis moest.)

Bill Cosby

Bill Cosby werd eind september veroordeeld tot een celstraf van drie tot tien jaar wegens seksueel misbruik van Andrea Constand. Hij werd al door tientallen vrouwen beticht van seksuele intimidatie, drogeren en seksueel misbruik. Veel van die zaken zijn verjaard. Sindsdien is hij gelovig en geeft hij lezingen over seksueel misbruik.

De maaltijd van Bill Cosby

Bill Cosby krijgt vanavond in Pennsylvania SCI Phoenix kalkoen (of een ‘garden burger’ voor vegetariërs), brood, puree, vleessaus, erwten, cranberry saus, margarine en pompoentaart met slagroom of fruit.

(Waarom e-sigaretten in de gevangenis niet toegelaten zijn, lees je hier.)

Suge Knight

Suge Knight is een Amerikaanse muziekproducent. Hij is de oprichter van het beroemde hiphop-platenlabel Death Row Records. Hij speelde een belangrijke rol in het lanceren van de carrières van onder andere Snoop Dogg. In 2015 reed hij twee mannen omver na een ruzie. Eén van hen stierf, en de andere raakte zwaargewond. In 2014 werd Knight al eens beschoten op een feestje van Chris Brown.

De maaltijd van Suge Knight

Suge Knight eet vanavond in California State Prison kalkoen, vleessaus, puree, salade, cranberry saus, brood en pompoentaart.

(In Saoedi-Arabië kan je nu nu een celstraf en een boete 107.500 euro krijgen als je in de gsm van je partner kijkt.)

Paul Manafort

Paul Manafort was lobbyist en politiek raadgever voor Donald Trump. Hij werd schuldig bevonden aan belastingfraude, bankfraude en het verbergen van geld op een geheime buitenlandse rekening.

De maaltijd van Paul Manafort

Manafort eet vanavond in het Alexandria Detention Center in Virginia kalkoen, puree, zoete aardappel, vleessaus, groene bonen, cranberry saus, brood en pompoentaart.

(Apple liet afgelopen jaar 12 medewerkers arresteren wegens het lekken van interne informatie.)

Gesponsorde artikelen