‘That 70’s’-acteur Danny Masterson aangeklaagd voor seksuele intimidatie

Danny Masterson
GettyImages

Danny Masterson, die je nog wel kent van That 70’s Show, wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Vier vrouwen legden een klacht neer tegen hem en tegen de Scientology-gemeenschap. Daarin zeggen ze dat ze gestalkt en geïntimideerd werden.

De That 70’s Show-acteur Danny Masterson heeft verschillende klachten aan zijn been van vier vrouwen die hem beschuldigen van seksuele intimidatie. Chrissie Carnell Bixler, Marie Riales en twee onbekende vrouwen dienden klacht in omdat Masterson en de Scientology-gemeenschap hun families afdreigden om te zwijgen over seksuele intimidatie.

In 2017 mocht de acteur niet meer meespelen in de Netflix-serie The Ranch omdat hij toen ook al in opspraak kwam voor seksuele intimidatie. Omdat het onderzoek nog niet was afgerond besloot Netflix om te acteur te ontslaan. Masterson ontkende toen alle aanklachten.

Masterson en Bixler

Chrissie Carnell Bixler begon te daten met Masterson eind jaren 90. Toen ze gingen samenwonen, dwong Masterson haar soms om seks met hem te hebben, dat vertelt ze aan de Amerikaanse site The Hollywood Reporter. “Danny werd agressief als ik weigerde om seks met hem te hebben.”

Bixler zegt dat ze bij Scientology ging, omdat Masterson het haar vroeg. Het was een deel van haar job als vriendin om seks te hebben met haar vriend. Bixler gaf toe aan Scientology dat ze misbruikt werd. De kerkgemeenschap zei dat je niet verkracht kon worden als je een relatie hebt met iemand. In 2016 verliet ze de kerk en deed ze aangifte.

Volgens de aanklacht verbiedt Scientology zijn leden om te politie te contacteren om een aanklacht te melden die door een van de leden gebeurd is. De vrouwen zeggen dat in sommige kerken van de gemeenschap het noodnummer 911 inactief was.

Mastersons reactie

Masterson reageerde zelf in The Hollywood Reporter op de aanklacht. “Ik ga niet via de media vechten met mijn ex-vriendin. Ze probeert mij al bijna twee jaar uit mijn tent te lokken, maar dat gaat niet lukken.” Daarmee refereert hij zijn ex-vriendin Bixler. “Ik kijk er naar uit om het gevecht aan te gaan in de rechtszaal. Dan zal iedereen zien dat ik het bij het rechte eind had.”

Gesponsorde artikelen