The Alienist met Daniel Brühl en Dakota Fanning heeft een startdatum, Jakob Verbruggen regisseert

The Alienist met Daniel Brühl en Dakota Fanning heeft een startdatum, Jakob Verbruggen regisseert

The Alienist wordt een nieuwe reeks (2017) voor TNT die gebaseerd is op de awardwinnende bestseller van Caleb Carr. Daarin worden een journalist (Luke Evans) en een forensisch psycholoog (Daniel Brühl) uit het New York van 1896 geconfronteerd met een gruwelijk verminkt lichaam van een adolescente jongen die zichzelf prostitueerde in één van de beroemde bordelen van Manhattan.

Met Luke Evans, Daniel Brühl en Dakota Fanning kan de reeks rekenen op een topcast en wat het voor ons nog fijner maakt om naar uit te kijken is dat alle afleveringen van The Alienist geregisseerd zullen worden door Jakob Verbruggen, de Belg die al voor een BAFTA genomineerd werd voor The Fall en ook al afleveringen van House Of Cards en Black Mirror mocht regisseren. Oorspronkelijk zou dat een taak zijn geweest voor True Detective-regisseur Cary Fukunaga, maar toen die niet meer kon, nam Verbruggen zijn plaats in.

De opnames voor de reeks vonden dit jaar plaats in Boedapest, het budget bedraagt zo’n vijf miljoen dollar per aflevering. Op 22 januari zal de reeks van start gaan op de Amerikaanse satellietzender TNT. Of, hoe en wanneer de reeks in België te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Gesponsorde artikelen