‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’ wordt langste film uit de franchise

In november komt de film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes uit. Dat is een prequel op de bekende filmreeks met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Op de release is het dus nog even wachten, maar nu werd wel alvast bekendgemaakt dat de prequel langer zal duren dan alle voorgaande films.

Eind dit jaar keert The Hunger Games terug. Het gaat hierbij om de prequel The Ballad of Songbirds & Snakes, waarin we heel wat personages uit de reeds bekende films in hun jonge jaren zien. De belangrijkste daarbij is Coriolanus Snow. Hij wordt in de prequel gespeeld door acteur Tom Blyth.

De film zal het verhaal van Snow zeer uitgebreid vertellen. Vandaag maakte Lionsgate namelijk bekend hoelang de prequel zal duren en dat is alleszins al langer dan The Hunger Games, The Hunger Games: Catching Fire en The Hunger Games: Mockingjay Part One en Two.

The Ballad of Songbirds and Snakes

De nieuwe film speelt zich meer dan 60 jaar voor de gebeurtenissen uit de originele film met Jennifer Lawrence af. Het personage Coriolanus Snow is dan 18 jaar en bevindt zich in een irritante situatie. Hoewel hij nog steeds in een groot huis woont, heeft hij namelijk zo goed als geen geld meer.

Hij wil anderen laten geloven dat alles nog steeds goed gaat, maar dat gaat minder goed dan verwacht. Uiteindelijk verandert alles wanneer hij het aanbod krijgt om de mentor te worden van Lucy Baird (Rachel Zegler). Zij zal voor District 12, het armste district, deelnemen aan de Hunger Games. In mum van tijd beseft Snow dat Lucy misschien wel sterker is dan alle anderen en probeert hij via haar ook zijn weg naar de top terug te vinden.

Speelduur

De langste film uit de originele franchise was The Hunger Games: Catching Fire die twee uur en 26 minuten duurde. Maar de nieuwe prequel zal die tijd dus met bijna twintig minuten inhalen. The Ballad of Songbirds & Snakes duurt volgens TMDB namelijk twee uur en 45 minuten.

Het is dus duidelijk dat het verhaal van Coriolanus Snow uitgebreid verteld zal worden. Dat valt ook al af te leiden uit eerder gedeelde teasers. Zo zullen we een blik achter de schermen krijgen van de Academy, waar ook onder andere Dr. Volumnia Gaul (Viola Davis) en Casca Highbottom (Peter Dinklage) te vinden zijn. Die Academy zal een zeer grote rol spelen in het verhaal en de functie van het Capitool in de latere films.

(Her)bekijk de eerste trailer van The Ballad of Songbirds & Snakes hier:

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 15 november 2023 in de Belgische cinema’s te zien.

Meer
Lees meer...