‘The Batman’ krijgt Robert Pattinson als nieuwe hoofdrolspeler

‘The Batman’ krijgt Robert Pattinson als nieuwe hoofdrolspeler

De nieuwe superheldenfilm ‘The Batman’ van Matt Reeves heeft een nieuwe acteur voor de hoofdrol als Batman. De onderhandelingen zijn nog niet volledig rond maar Robert Pattinson staat alleszins als eerste op de lijst voor de rol van Batman. Pattinson doet een transformatie van vampier in de populaire ‘Twilight’-films naar vleermuisman en is daarbij de jongste acteur die Batman ooit vertolkt heeft. 

De deal is nog niet volledig rond over wie de nieuwe hoofdrolspeler in The Batman-film wordt, maar Robert Pattinson is alvast de nummer één in het rijtje, dat meldt Variety. De twee voorgaande Batman-films werden gespeeld door Ben Affleck, maar die bevestigde in januari al dat hij zijn Batman-cape in de ring gooit.

De volgende Batman komt uit in 2021, zonder Ben Affleck.

The Batman

Matt Reeves richtte zich met zijn nieuwe Batman-film op een verhaallijn waarin hij kiest voor een jongere Bruce Wayne. Reeves regisseert de film samen met Dylan Clark, met wie hij al eerder samenwerkte in Planet of the Apes. Wanneer de opnames officieel van start gaan, staat nog niet vast maar de geruchten doen geloven dat het rond eind 2019 of begin 2020 zal zijn. Dat melden anonieme bronnen aan Variety.

Komt het nog goed met The Batman nu ook Matt Reeves lijkt af te haken als regisseur?

Robert Pattinson

De 33-jarige Robert Pattinson komt je vast bekend voor van de Twilight-films waarvan de eerste film uitkwam in 2008. Verder zag je Pattinson aan het werk in nog tientallen andere films zoals Remember Me, Water For Elephants, Cosmopolis en Queen of the Desert. De jonge acteur zit niet stil want dit jaar staan er nog vier films in het vooruitzicht waarin hij meespeelt: High Life van Claire Denis, The Lighthouse van Robert Eggers, The King en Waiting for the Barbarians. Als nieuwsgierigheid jou de kop opsteekt, dan kan je de trailer van The King hieronder al eens checken.

Throwback: deze twee Twilight-actrices zien elkaar na al die jaren terug.

Gesponsorde artikelen