Nieuwe ‘The Batman’-film zal visueel niet zo duister zijn als zijn voorgangers

The-Batman-Robert-Pattinson-1024x576
Warner Bros.

Voor fans van DC Universe is het afwachten tot de release van The Batman. In een interview met Collider gaf de Australische cinematograaf Greig Fraser onlangs meer informatie vrij over de film van regisseur Matt Reeves. Volgens de cameraman zal The Batman visueel niet zo duister zijn als de meeste fans verwachten.

Eerder dit jaar verschenen er al beelden van hoe Robert Pattinson eruit zal zien als Batman. Daarnaast deelde regisseur Matt Reeves in maart enkele foto’s van de nieuwe Batmobile. In een interview met Collider gaf de cinematograaf van de film nu ook verdere informatie over de film vrij.

Visueel niet zo duister

Het interview van bijna een uur gaat grotendeels over de carrière van Greig Fraser. Naar het einde toe loste hij toch ook wat informatie over de langverwachte The Batman-film. “Er zit natuurlijk een bepaalde duisternis in het personage en dus zorgen we ook voor een zeker duister gevoel, want het is een Batman-film. Maar visueel is het niet al te duister, dat is niet waar we op mikken,” legt Fraser uit. “We proberen niet te gaan voor de meest duistere film die je je maar kan bedenken.”

Sterk scenario en Matt Reeves

Verder was Fraser voorzichtig in zijn uitspraken. Over het verhaal twijfelde hij eerst om iets te lossen. Uiteindelijk gaf hij toch een idee van hoe het verhaal er uit zal zien. “Ik kan je zeggen dat het een film is die echt draait om de personages. We volgen dus het personage van Andy Serkis en Robert Pattinson. We hebben echt een heel goed scenario. Dat is net als alle andere scenario’s van Matt Reeves echt heel sterk.” Matt Reeves regisseerde eerder al onder meer Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes.

De release van The Batman staat voorlopig gepland op 1 oktober 2021.

Bekijk hieronder het volledige interview:

Gesponsorde artikelen