The Black Keys brengen eerste song in 5 jaar uit

The Black Keys brengen eerste song in 5 jaar uit

The Black Keys hebben vijf jaar na hun laatste albumrelease weer nieuwe muziek uitgebracht. Het Amerikaanse rockduo heeft net hun nieuwe single ‘Lo/Hi’ met de wereld gedeeld en ’t is de moeite.

Het laatste wapenfeit van Dan Auerbach en Patrick Carney van The Black Keys dateert van 2014 met ‘Turn Blue’. In de tussentijd hebben zij als producent en schrijver meegewerkt aan muziekprojecten van onder anderen Michelle Branch, de echtgenote van Carney.

Lo/Hi is klassieke bluesrock van de bovenste plank, zoals we van The Black Keys mogen verwachten. “Nobody to love you, nobody to care“, klinken de vocalen. “Nobody to drug you, no one to hold back your hair.” Daarna volgt een virtuoze gitaarsolo om je vingers van af te likken.

(Lees hier meer over Keith Flint, de overleden zanger van The Prodigy.)

Nieuwe plaat?

Carney kondigde onlangs de eerste plaat van zijn andere band, Sad Planets, aan. Het is niet bekend of Lo/Hi een aankondiging voor een nieuw album is of dat de band weer gaat toeren.

The Black Keys braken in 2011 door met het nummer Lonely Boy. Hun albums ‘El Camino’ en ‘Turn Blue’ worden door menig muziekkenner tot de beste rockplaten van de eeuw gerekend.

(Limp Bizkit gaat een concert voor drie dollar geven.)

Lo/Hi, de nieuwe van The Black Keys:

EPA

Dit zijn de 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen