‘The Bodyguard 2’ met Lady Diana? Het script was er al!

Lady Diana Kevin Costner
GettyImages

Prinses Diana als actrice in een vervolg op The Bodyguard: het lijk surreëel, maar dat is het helemaal niet. Kevin Costner, de acteur achter Frank Farmer, vertelde in een interview dat de Britse prinses een rol in de film wel zag zitten.

Toen in 1992 The Bodyguard in de Verenigde Staten verscheen, werd die niet door alle critici even goed ontvangen. Toch werd de film de tweede grootste van dat jaar wereldwijd. Ook de Britse prinses Diana was fan van Kevin Costner en The Bodyguard. En blijkbaar was die liefde zo groot dat ze een rol in een vervolgfilm wel zag zitten.

Tamme bizons, geweerschoten en prinses Diana

Kevin Costner, die bodyguard Frank Farmer speelt in de film, heeft dat in een interview bevestigd. Hij blikte voor Couch Surfing, een online programma van People Magazine terug op zijn grote (en minder grote) rollen in tientallen films.

Hij vertelde over het aantal geweerschoten in The Untouchables, de tamme bizons in Dances With Wolves en zijn vooruitstrevende rol in Hidden Figures. Maar wat bij ons bleef hangen, was het stuk over The Bodyguard. Daarin vertelde Kevin Costner dat er sprake was van een vervolg. Met prinses Diana.

Grappig, maar bezorgd

“Ik herinner me dat ze enorm lief en grappig was als ze vragen stelde”, vertelt Kevin Costner over zijn gesprek met prinses Diana. De moeder van William en Harry zag het wel zitten om in een vervolg op The Bodyguard te spelen, maar was een beetje bezorgd over de intieme scènes.

Ze vroeg – bezorgd, maar uiterst beleefd – of er dan een kusscène zou zijn. “Ze was heel nerveus. Ik denk dat dat kwam doordat haar leven zo beheerst was”, herinnert Costner zich nog. Hij bevestigde haar dat die scènes er zouden komen, maar dat alles goed zou komen.

Sympathieke Fergie

Sarah Ferguson was heel belangrijk voor de deal, volgens Kevin Costner. “Zij was degene die de gesprekken tussen mij en Diana regelde. Ze heeft nooit iets gezegd als ‘Waarom ik niet? Ik ben toch ook een prinses!’, maar was enorm behulpzaam.”

Het script was al klaar

In een eerder interview vertelde Costner ook al dat de film met prinses Diana er zeker zou gekomen zijn, mocht ze niet overleden zijn. De acteur had zelfs de eerste versie van het script gekregen op 31 augustus 1997, de dag waarop Diana stierf in een auto-ongeval in Parijs.

Gesponsorde artikelen