The Chainsmokers onder vuur na uit de hand gelopen drive-in concert zonder social distance

The Chainsmokers
Isopix

Het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers ligt onder vuur nadat het een drive-in concert heeft gehouden in de Hamptons in New York. Het concert zou normaal volgens de regels van social distancing gehouden worden, omdat iedereen in z’n eigen auto bleef zitten. Maar beelden toonden dat dat niet het geval was.

Afgelopen weekend hielden de populaire dj’s van The Chainsmokers een concert in The Hamptons. Het zou gaan om een coronaproof concert volgens het principe van een drive-in bioscoop. Je zou dus niet in contact komen met andere aanwezigen. Maar beelden toonden iets heel anders.

Drive-in concert

Het concert werd georganiseerd in het gehucht Water Mill in The Hamptons. Tickets voor het drive-in evenement kostten tussen de 850 een 25.000 dollar (723 tot 21.266 euro, en nee we hebben geen nulletje te veel gezet). Voor het duurste VIP-ticket kreeg je een RV-wagen tot je beschikking voor het evenement. De opbrengst ging integraal naar lokale en nationale goede doelen.

In totaal waren er zo’n 2.000 mensen aanwezig op het evenement. Maar hoewel het ging om een drive-in concert, waarvoor je indien nodig zelfs een wagen kon huren, bleef niet iedereen in z’n auto zitten.

Geen social distance

Op beelden van het evenement, die verspreid werden via sociale media, is te zien dat mensen voor het podium samentroepten. Daarbij werden de regels in verband met social distance duidelijk niet gevolgd. Op andere foto’s is dan weer te zien hoe mensen dansen naast of op hun wagen. De beelden zien eruit als een gewoon concert en de coronapandemie lijkt ver weg te zijn.

De staat New York is al gestart met een onderzoek naar het evenement, aangezien niet-essentiële bijeenkomsten van meer dan 50 personen verboden zijn in de staat. Het evenement kreeg toch toestemming van de stad Southampton omdat er voldoende social distancing beloofd werd door gebruik te maken van het concept van een drive-in.

Organisatie: “Er was wel social distance”

Organisator In the Know Experience laat aan BuzzFeed News weten dat er wél rekening werd gehouden met de maatregelen rond social distance. Zo werden er hokken afgebakend waarin telkens tien feestvierders werden toegelaten. “Aanwezigen mochten die hokken enkel verlaten om naar het toilet te gaan.”

Aan de ingang werd de temperatuur van alle aanwezigen gemeten en er waren ook handgel en mondmaskers voorzien. Bovendien waren er ook veiligheidsagenten aanwezig om ervoor te zorgen dat iedereen ook daadwerkelijk in zijn of haar hok bleef. Verschillende aanwezigen hebben ook al laten weten dat ze zich tijdens het volledige evenement “veilig voelden”.

Onverantwoord

Toch zijn heel wat mensen niet te spreken over het evenement waar de superrijken de kans kregen om de benen los te gooien, terwijl anderen noodgedwongen thuis moeten blijven.

Maar ook de gezondheidscommissaris van New York, Howard Zucker sprak zich al kritisch uit over het evenement. “Ik begrijp niet hoe de stad Southampton toestemming gegeven kan hebben voor zo’n evenement. Dat zij geloofden dat het legaal was en geen duidelijke dreiging voor de publieke gezondheid.”

The Chainsmokers kondigden ook al aan dat het optreden in The Hamptons het eerste was en dat er nog verschillende steden zouden volgen. De kans lijkt klein dat ze daar toestemming voor zullen krijgen. Het zou dan gaan om optredens in de steden Miami, Los Angeles, Atlanta, Nashville en Chicago.

Gesponsorde artikelen