The Colorist Orchestra gaat in zee met Gabriel Rios, samen herwerken ze zijn nummers en begin 2020 zijn ze samen live te zien

The Colorist Orchestra gaat in zee met Gabriel Rios, samen herwerken ze zijn nummers en begin 2020 zijn ze samen live te zien

Na succesvolle samenwerkingen met Emiliana Torrini, Lisa Hannigan en Howe Gelb heeft The Colorist Orchestra deze keer de songs van Gabriel Rios onder handen genomen. The Colorist Orchestra opereert onder leiding van Aarich Jespers (eerder bij Zita Swoon) en Kobe Proesmans (onder andere Gabriel Rios en El Tattoo Del Tigre). The Colorist Orchestra kleurt bestaande songs opnieuw in, ze maken een soort van covers met medewerking van de artiest zelf.

Nog niet zo heel erg lang geleden vroegen we ons af hoe het met Gabriel Rios zou zijn. Na ‘This Marauder’s Midnight’ uit 2014 met daarop de megahit Gold was het grotendeels stil geworden rond de Puerto-Ricaans-Belgische muzikant. Wie Gabriel Rios dus nog eens aan het werk kan zien kan dat op enkele unieke data met The Colorist Orchestra.

Het fundamentele idee achter The Colorist Orchestra is het herwerken, het ‘re-arrangeren’ van het repertoire van een specifiek artiest. Zoals een colorist dat doet met een film of een strip ontstaan er nieuwe arrangementen voor bestaande composities, die als het ware uitmonden in een ‘akoestische live remix’. Die hernieuwde songs worden vervolgens live gebracht in een exclusieve concertreeks.

Het originele karakter en geluid van The Colorist Orchestra wordt sterk bepaald door haar leden en instrumentale bezetting. Kobe Proesmans en Aarich Jespers schrijven hun composities daarom met de eigenheid van elk bandlid in gedachten.

Nadat het ensemble eerder al de krachten bundelde met Emiliana Torrini (IJsland), Cibelle (Brazilië), Lisa Hannigan (Ierland), Sumie Nagano (Zweden) en Howe Gelb (USA) werd dit keer Gabriel Rios voor een samenwerking uitgenodigd.

Gabriel Rios

Rios is een wereldburger laverend tussen Puerto Rico, Gent, New York en Amsterdam. Zijn grenzeloos parcours, voorliefde voor ritmiek en uitgesproken songs zouden wel eens de grote drijfveer kunnen worden voor deze exclusieve collaboratie.

Keuze zal er genoeg zijn, want Gabriel Rios (40 jaar) heeft ondertussen al vier albums op zijn naam staan die al menig oorwurm heeft opgeleverd. Onder andere met Broad Daylight, Unrock, Angelhead, Baby Lone Star, I’m Gonna Die Tonight, Straight Song, You Will Go Far en Gold was Gabriel Rios regelmatig te horen op de Vlaamse radiozenders. Met die laatste won Gabriel Rios nog de MIA voor Hit van Het Jaar in 2014.

Het nieuwe project gaat in première op 22 januari 2020 met een concert in de AB en heeft nadien nog data in de Handelsbeurs in Gent, deSingel in Antwerpen, de Stadsschouwburg in Hasselt en De Spil in Roeselare. Tussen de Belgische optredens door passeert het project ook in Maastricht en Utrecht.

Gesponsorde artikelen