‘The Crown’ cast deze onbekende actrice voor de rol van Lady Diana

‘The Crown’ cast deze onbekende actrice voor de rol van Lady Diana

Het vierde seizoen van ‘The Crown’ krijgt steeds meer vorm. De laatste aanwinst bij de cast is de nieuwe actrice Emma Corrin, een vrijwel onbekende actrice die meteen de rol van haar leven krijgt. Zij zal namelijk in de huid kruipen van de iconische prinses Diana. 

Hoewel het derde seizoen van The Crown nog moet verschijnen op Netflix is de streamingdienst al volop aan de slag met de voorbereidingen voor het vierde seizoen. En daarin zullen we voor de eerste keer kennismaken met de meest legendarische prinses van Groot-Brittannië – en misschien wel de hele wereld – Lady Diana. Voor die rol heeft Netflix nu de geknipte actrice gevonden. Al is de kans dat je haar kent bijzonder klein.

Emma Corrin

De eer is weggelegd voor Emma Corrin, voor wie de rol van Diana Spencer nog maar haar derde acteerrol zal zijn en de eerste terugkerende rol. Eerder was ze te zien in de kortfilm Alex’s Dream en één aflevering van de reeks Grantchester.

Emma Corrin zelf is in de wolken dat ze de iconische rol voor haar rekening mag nemen en let’s be honest wie zou dat niet zijn? In een persbericht laat ze weten dat ze al jaren fan is van The Crown en dat het dus echt een droom is die werkelijkheid wordt. “Ik ben verslaafd aan de reeks sinds de eerste aflevering en ik kan het niet bevatten dat ik nu deel mag uitmaken van deze enorm getalenteerde acteerfamilie. Prinses Diana was een icoon en haar impact op de wereld blijft nu nog steeds diep en inspirerend. Het is de grootste eer om de kans te krijgen om haar uit te spitten doorheen het werk van Peter Morgan”, zegt ze trots, maar ze voelt natuurlijk ook de druk. “Ik zal mijn best doen om haar eer aan te doen.”

The Crown

Seizoen 3 van The Crown, die de duurste reeks is van Netflix, verschijnt later dit jaar op Netflix. Voor dat seizoen werden al enkele nieuwe gezichten bevestigd. Olivia Colman zal zo de kroon overnemen van Claire Foy en de rol van Queen Elisabeth vertolken. Tobias Menzies zal de rol van prins Philip overnemen van Matt Smith en Helena Bonham Carter wordt de nieuwe prinses Margaret. En ook The X-Files-actrice Gillian Anderson zal te zien zijn in het derde seizoen in de rol van Margaret Thatcher, de Iron Lady uit de Britse politiek.

In dat derde seizoen zullen we prinses Diana voor alle duidelijkheid nog niet te zien krijgen. Haar debuut staat gepland voor het vierde seizoen, dat in 2020 te zien zal zijn op Netflix. In het vierde seizoen zullen we ook voor de eerste keer Emerald Fennell aan het werk zien als Camilla Parker Bowles, de tweede vrouw van prins Charles.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen