‘The Crown’ geeft eerste beelden vrij van Olivia Colman als de Queen

‘The Crown’ geeft eerste beelden vrij van Olivia Colman als de Queen

Netflix heeft ons een eerste inkijk gegeven in hoe het nieuwe seizoen van ‘The Crown’ er gaat uitzien. Fans van de koninklijke serie keken dan vooral uit naar de ‘nieuwe’ Queen, die in het aankomende derde en vierde seizoen zal vertolkt worden door Olivia Colman. Ze vervangt zo Claire Foy, die twee seizoenen lang de jongere Queen speelde. 

Elke twee seizoenen zou The Crown van cast gaan wisselen om de ouder wordende monarchie beter in beeld te kunnen brengen, en dus betekende het tweede seizoen ook het einde voor de eerste ‘reeks’ acteurs. In die eerste twee seizoenen speelde Claire Foy de Queen, Matt Smith Prince Philip en Vanessa Kirby gaf gestalte aan Princess Margaret. Die zullen in het derde en vierde seizoen dus vervangen worden door respectievelijk Olivia Colman, Tobias Menzies en Helena Bonham Carter.

Met die nieuwe cast was het natuurlijk uitkijken naar de eerste beelden van de ‘nieuwe’ personages, en Netflix laat ons nu alvast een eerste glimp zien van de ‘nieuwe’ Queen.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de Olivia Colman in The Crown:

Colman, die vooral bekend is van haar rol in Broadchurch, heeft grote schoenen om te vullen, want haar voorgangster kreeg nog maar net een Emmynominatie voor beste actrice. The Crown kreeg in totaal dertien nominaties, waaronder die voor beste serie, beste acteur in een bijrol (Matt Smith) en beste actrice in een bijrol (Vanessa Kirby). The Crown was zo de meest genomineerde serie van streamingdienst Netflix, dat voor het eerst de meeste nominaties binnenhaalde en zo HBO onttroonde.

“Ik ben zo blij dat ik deel mag uitmaken van deze show”, reageerde Colman nog in april. “Claire Foy is echt een genie. Ze zal ongelofelijk moeilijk zijn om op te volgen. Ik ga gewoon elke aflevering herbekijken en haar proberen kopiëren.”

Charles

Wie troonopvolger Prince Charles zal spelen, is momenteel nog onduidelijk. Josh O’Connor wordt getipt als mogelijke kandidaat, maar officieel is nog niets bevestigd.

Wie Colman en co ook daadwerkelijk in actie wil zien, zal wel nog even moeten wachten. Netflix kondigde zo al aan dat het minstens tot begin 2019 zal duren vooraleer we The Crown op Netflix mogen verwachten.

In afwachting van dat derde seizoen kan je alvast eens een kijkje nemen in onze lijst met de 10 beste Britse series op Netflix op onze algemene met de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen