Left Right
scrollTop top

‘The Crown’ lost de trailer voor het tweede seizoen: hou je klaar voor wat schandalen


‘The Crown’ lost de trailer voor het tweede seizoen: hou je klaar voor wat schandalen

Op 8 december lost Netflix de tweede reeks van hun prijzenpakkende reeks ‘The Crown’. In de eerste trailer belooft Netflix alvast behoorlijk wat schandalen te tackelen, niet in het minst de geruchten rond de affaire van prins Philip en de wilde jaren van prinses Margaret. Intussen moet ook de monarchie moderniseren, en Elizabeth moet tonen hoe ook het establishment meegaat met z’n tijd.

De Britse monarchie was nooit zo hot als vandaag, en dat hebben de royals deels te danken aan The Crown. De Netflix-serie won een resem prijzen voor het verhaal van de Queen herself, gespeeld door Claire Foy en haar man Philip (Doctor Who-alumnus Matt Smith). Fans zitten dan ook op het randje van hun stoel te wachten op het tweede seizoen. En op acht december is het zover: dan komen de tien volgende afleveringen op Netflix.

In seizoen twee van The Crown regeert de Queen nu al even, en de eerste sympathie die de jonge Elizabeth kreeg, ebt schijnbaar weg. Ze wordt geplaagd door schandalen, net zoals onze hedendaagse celebrities. Zo heeft zus Margaret niet meer zoveel zin in de British stiff upper lip, en laat ze zich met de schouders bloot fotograferen door de man waarmee ze later zal trouwen.

Neflix

Affaires van Philip

En ook over de vele affaires die prins Philip zou gehad hebben, heeft The Crown één en ander te zeggen. “There is no question of me forgiving you“, zegt Elizabeth. “The question is how you will ever be able to forgive yourself.” Buckingham Palace heeft altijd elke affaire afgedaan als geruchten, maar The Crown is blijkbaar niet bang om die toch aan te pakken.

Tegelijk moet Elizabeth ook politiek zwaar weer weerstaan: de Suezcrisis is in volle gang, en ook haar eerste minister Harold Macmillan is in een schandaal betrokken. Ondertussen vraagt het publiek een monarchie die meegaat met haar tijd, maar Elizabeths succes zat ‘m altijd in niets doen en kalm blijven.

Niets doen

Dat zal moeten veranderen: “To do nothing is often the best course of action. But history was not made by those who did nothing“, zegt Foys personage in deze trailer. Wij kunnen niet wachten tot we weten wat ze juist doet.

Dit seizoen van The Crown is ook meteen het laatste met de huidige cast: dan zijn Claire Foy en Matt Smith officieel te jong om de ouder wordende personages te vertolken. Wie Elizabeth zal spelen, is al bekend: Olivia Colman (Broadchurch) mag dan de kroon opzetten. Long live the queen.

Bekijk hier alvast de trailer!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588