‘The Crown’ seizoen 5 verschijnt pas in 2022 op Netflix

The Crown seizoen 4 seizoen 5
Netflix

Goed én slecht nieuws voor fans van The Crown. De productie van het vierde seizoen verloopt namelijk perfect volgens schema, ondanks de coronacrisis. Dat vierde seizoen verschijnt later dit jaar nog op Netflix. Maar daarna zal je even geduld moeten hebben, want het vijfde seizoen van The Crown wordt pas in 2022 verwacht.

Fans van The Crown hebben nog heel wat om naar uit te kijken. Het derde seizoen van de reeks over de Britse Queen Elizabeth staat sinds eind vorig jaar op Netflix, en ondertussen is bevestigd dat er nog drie nieuwe seizoenen zullen komen.

Productie perfect op schema

Op het eerste van die drie nieuwe seizoenen hoeven we niet al te lang meer te wachten. Het vierde seizoen van The Crown verschijnt namelijk nog dit jaar op Netflix. Daarin krijgen we Olivia Colman voor de laatste keer aan het werk te zien als Queen Elizabeth.

De productie van dat vierde seizoen is volledig op schema gebeurd. Toen de coronacrisis uitbrak, had Netflix er namelijk voor gekozen om de producties van verschillende reeksen stop te zetten. Dat was onder andere bij Stranger Things en The Witcher het geval.

Maar de opnames van het vierde seizoen van The Crown zouden nog maar een week duren. Netflix besloot om het te wagen, en met resultaat dus. Een concrete releasedatum heeft de streamingdienst nog niet gelost, maar die zal normaal gezien op 2020 eindigen.

Seizoen vijf in 2022

Colman trad in de voetsporen van Claire Foy, die in de eerste twee seizoenen van The Crown de Queen vertolkte. Mensen worden ouder, natuurlijk, zelfs Queen Elizabeth. Het is dan ook niet verrassend dat de makers van The Crown voor het vijfde én zesde seizoen van de reeks opnieuw een volledig nieuwe cast hebben uitgezocht.

Al zullen we nog even geduld moeten hebben voor we die nieuwe cast aan het werk zullen kunnen zien. De productie van het vijfde seizoen van The Crown start namelijk pas in juni volgend jaar. Netflix-kijkers zullen dus waarschijnlijk pas in 2022 opnieuw van The Crown kunnen genieten (als ze seizoen vier uitgekeken hebben natuurlijk).

The Crown is een van de reeksen in onze top 50 van de beste reeksen op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Gesponsorde artikelen