‘The Crown’ krijgt trailer voor eerste deel van zesde en laatste seizoen

Het einde van The Crown is in zicht. Volgende maand verschijnt het eerste deel van het allerlaatste seizoen op Netflix. De streamingdienst deelde daar zojuist een eerste trailer van, met vooral aandacht voor prinses Diana.

Het einde van de successerie The Crown komt eraan. Dat het zesde seizoen het laatste zou zijn, dat was al even bekend, en recent kregen we ook eindelijk een releasedatum. Het eerste deel van dat seizoen zal vanaf donderdag 16 november te zien zijn op Netflix, deelt twee volgt op donderdag 14 december.

Het nieuwe geplande seizoen van The Crown kwam er niet zonder slag of stoot. Het behandelt namelijk de universiteitsjaren van prins William en Harry én we zullen ook de laatste dagen van prinses Diana te zien krijgen. Vooral dat laatste zorgde in het Verenigd Koninkrijk voor veel ophef. Netflix maakte namelijk eerder al bekend dat het het ongeval van Diana in 1997 niet in beeld zal brengen, maar haar momenten voor het ongeval wel. Over die laatste beslissing waren heel wat medewerkers van The Crown niet te spreken. Zij vinden dat er in bepaalde “schrijnende scènes” grenzen worden overschreden.

Prinses Diana

Dat het laatste seizoen van The Crown vooral rond prinses Diana (Elizabeth Debicki) draait, blijkt ook uit de eerste trailer die Netflix zojuist deelde. Ze komt daarin namelijk heel uitgebreid aan bod. Zo zien hoe Diana en Charles (Dominic West) hun eerste zomer na hun scheiding beleven. Voor Diana speelt die zich af in Zuid-Frankrijk aan de zijde van Dodi Fayed (Khalid Abdalla). Charles blijft dan weer op Balmoral naar koninklijke traditie. Het verschil tussen beiden wordt vooral weerspiegeld in de massaal aanwezige paparazzi bij alles wat Diana doet, iets wat uiteindelijk mee zal leiden tot haar dood in Parijs.

Bekijk de trailer van deel 1 van seizoen 6 van The Crown.

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is vanaf donderdag 16 november te bekijken, op donderdag 14 december volgt deel 2.

Meer
Lees meer...