‘The Devil Wears Prada’ krijgt musical met muziek van Elton John

The Devil Wears Prada
The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada is één van de meest iconische films van de laatste jaren. De komedie met Meryl Streep en Anne Hathaway in de hoofdrollen blijft een topper in z’n genre. En dat succes zal nu ook vertaald worden in een musicalversie.

Geweldig nieuws voor fans van The Devil Wears Prada want binnenkort kan je de film ook op de planken beleven. De populaire film uit 2006 krijgt namelijk een heuse musical. En da’s niet alles want de muziek voor deze musical zal verzorgd worden door niemand minder dan Elton John himself.

The Devil Wears Prada

Er zijn zo van die films die je, ook al zijn komedies niet echt je ding, gezien MOET hebben. Een van die films is The Devil Wears Prada. In de film, die uitkwam in 2006, kruipt Meryl Streep in de huid van de meedogenloze bazin Miranda Priestly, die aan het hoofd staat van een fashion magazine.

De net afgestudeerde Andy, gespeeld door Anne Hathaway, krijgt een job als tweede assistente van Miranda. Maar het is haar droom om ooit journaliste te worden bij het tijdschrift. Om dat te bereiken, zal ze dus in de smaak moeten vallen bij Miranda, de duivel in Prada. Het is vooral Meryl Streep die uitblinkt in de rol van de bazin from hell en voor die rol een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Ze kon die Oscar niet verzilveren maar kreeg voor de rol wel de Golden Globe voor beste actrice in een komedie.

Musical

The Devil Wears Prada heeft dus alles in huis wat een goede musical moet hebben. Een Assepoesterverhaal, een slechterik die door en door slecht is, een make-over en genoeg situaties die zich lenen voor een muzikaal intermezzo.

Elton John
GettyImages

En dat muzikaal intermezzo zal van hoogstaand niveau zijn. Want niemand minder dan Elton John, die eerder ook al de muziek voor The Lion King verzorgde. Hij is dus geen vreemde voor het musicalgenre. Voor The Devil Wears Prada werkt hij samen met Saina Taub. Zij was al verantwoordelijk voor de soundtrack van verschillende musicals. The Devil Wears Prada zal in de zomer van 2020 in première gaan in Chicago.

Gesponsorde artikelen