Left Right
scrollTop top

The Flaming Lips houdt concert met volledig publiek in plastic bubbels


Wayne Coyne The Flaming Lips concert Louisville
© Zanger Wayne Coyne van The Flaming Lips tijdens een concert voor de coronacrisis – Bron: Isopix

Het coronavirus zorgt ervoor dat concerten enkel kunnen doorgaan met creatieve maatregelen. Dat heeft ook de Amerikaanse rockgroep The Flaming Lips begrepen. Zij hielden eerder deze week in Oklahoma City een concert waarbij alle aanwezigen in hun eigen opblaasbare bubbels zaten.

Het coronavirus heeft een enorme impact op de muziekindustrie. In het begin zijn wereldwijd alle concerten afgelast en nog altijd mogen die in de meeste landen enkel doorgaan onder strenge voorwaarden. Zo is er in België een maximum aantal toegelaten mensen en moet iedereen blijven zitten aan tafels met voldoende afstand tussen.

Opblaasbare bubbels

De rockband The Flaming Lips pakte het tijdens hun concert afgelopen maandag in Oklahoma City iets anders aan. Niet alleen de bandleden, maar ook iedereen in het publiek kreeg zijn eigen opblaasbare plastic bubbel zodat de kans op besmettingen zo klein mogelijk werd gehouden. Het leverde alvast opmerkelijke, maar ook enigszins claustrofobische beelden op.

“Ik denk dat het een soort dilemma is waar we allemaal in zitten: wachten we tot het weer normaal wordt of beginnen we alternatieve te zoeken”, zei zanger Wayne Coyne recent nog in een interview. “Hoe ziet de toekomst eruit? Wat is de toekomst van livemuziek?”

Niet eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat The Flaming Lips hun toevlucht nemen tot zo’n opblaasbare bubbels. In het verleden crowdsurfte zanger Wayne Coyne al regelmatig in zo’n plastic bol.

Voor hun optreden voor het tv-programma The Late Show with Stephen Colbert begin juli hadden ze dat systeem al een eerste keer uitgebreid naar alle aanwezige fans. En nu is dat systeem dus opnieuw gebruikt tijdens een echt concert.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588