Left Right
scrollTop top

‘The Fresh Prince of Bel-Air’-cast verzamelt voor reüniespecial op HBO Max


The Fresh Prince of Bel-Air Reunie Cast
© The Fresh Prince of Bel-Air

Dertig jaar geleden is ’t al dat de eerste aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air op de televisie werd uitgezonden. En da’s een verjaardag die ze bij HBO Max niet zomaar voorbij laten gaan. De streamingdienst verzamelde (bijna) de hele cast van reeks voor een reüniespecial!

Will Smith is een vaste waarde in Hollywood geworden. En dat heeft ie voor een groot deel te danken aan z’n rol in The Fresh Prince of Bel-Air. Daarin speelde hij een fictieve versie van zichzelf, een jongeman die van Philadelphia naar Beverly Hills moest verhuizen.

The Fresh Prince

Het is ondertussen al 30 jaar geleden dat de fictieve versie van Will Smith verhuisde, en bij z’n rijke tante Viv (Daphne Maxwell Reid) en nonkel Phil (wijlen James Avery) introk. Kijkers konden de avonturen van Will en z’n neef Carlton (Alfonso Ribeiro) zes seizoenen lang volgen.

The Fresh Prince of Bel-Air heeft de levens van heel wat mensen veranderd. Dat gaat onder andere om die van de acteurs natuurlijk, maar ook heel wat kijkers vonden de serie indrukwekkend. Ze staat erom bekend heel grappig en licht te zijn, maar tegelijk heel emotionele en serieuze thema’s aan te halen.

Reüniespecial

Al die mensen willen graag de dertigste verjaardag van The Fresh Prince (die trouwens ook een reboot krijgt!) vieren. En daar zijn ze bij HBO Max mee aan de slag gegaan. Later deze maand zullen alle acteurs (behalve James Avery, die jammer genoeg in 2013 overleed) samenkomen voor een exclusieve reüniespecial.

Will Smith, Alfonso Ribeiro, Daphne Maxwell Reid, Tatyana M. Ali (Ashley Banks), Karyn Parson (Hilary Banks), DJ Jazzy Jeff (Jazz), and Joseph Marcell (Geoffrey) zullen allemaal in de aflevering te zien zijn. Het gaat om “een unscripted special, waarin acteurs terugkijken op de reeks en de impact die die gehad heeft”.

De special zou op 10 september opgenomen worden, en rond Thanksgiving (26 november 2020) in première gaan op HBO Max. Of en hoe we in België de special zullen kunnen bekijken, is nog niet bekend.

The Fresh Prince of Bel-Air is volledig terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen? Misschien vind je wel iets anders tussen de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.166.670
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden