The future is near! Via Facebook communiceren met de hulpdiensten, binnenkort kan het

The future is near! Via Facebook communiceren met de hulpdiensten, binnenkort kan het

Berichten sturen met je vrienden, je nicht een gelukkige verjaardag wensen en bellen met je moeder als je in het buitenland zit. Jeps, we doen het nu allemaal al via Facebook. En binnenkort gaan we misschien zelfs nog een stap verder, want in de Verenigde Staten is er zonet een chat bot gelanceerd die je toelaat om met de hulpdiensten te communiceren via Facebook Messenger. Wie weet wordt de toepassing ook snel bij ons toegankelijk? 

Hoewel het vaak makkelijker en sneller zal zijn om gewoon te bellen naar de hulpdiensten, zou het in bepaalde gevallen toch handig zijn om gewoon te chatten met de hulpdiensten. Stel: je zit in een gevaarlijke situatie waarbij je beter geen geluid maakt om je locatie niet te verraden. In zo’n geval is het veel handiger om te chatten.

In de Verenigde Staten zal het binnenkort mogelijk worden. Op een technologieconferentie werd deze week de 911 bot voorgesteld. Daarmee zal je je locatie kunnen delen met de hulpdiensten en kan je uitleggen wat er precies aan de hand is.

Bovendien zal de app je visuals sturen met de voornaamste stappen voor de noodsituatie waarin je je bevindt. Zo kan je via de toepassing informatie krijgen over hoe je iemand moet reanimeren, wat je moet doen als er brand is, … Je kan zelfs foto’s delen met de hulpdiensten om hen zo een beter beeld te geven van de situatie zodat ze je nog beter kunnen helpen.

USA only

De toepassing is nog niet beschikbaar voor Facebook Messenger, maar het team achter 911 Bot laat wel weten dat het klaar is om te lanceren in de Verenigde Staten van zodra Facebook z’n toestemming geeft.

Voorlopig zal het ook enkel in Amerika beschikbaar zijn, maar wie weet komt het daarna naar onze contreien!

Gesponsorde artikelen