‘The Gentlemen’: Nieuwe gangsterfilm verschijnt morgen op Netflix

Het is weer uitkijken naar morgen. Want The Gentlemen verschijnt op Netflix. De film van de Britse regisseur Guy Ritchie (Aladdin) gaat over een drugsdealer die van zijn zaakjes af wilt. Een verhaal vol chantage en complotten dus.

The Gentlemen is te vergelijken met eerder werk van Guy Ritchie. Hij regisseerde onder andere de Sherlock Holmes-films en de live-action remake van Aladdin. Hierdoor liggen de verwachtingen van zijn nieuwste film zeer hoog.

Plot

De Amerikaanse drugshandelaar Mickey Pearson heeft een winstgevend marihuana-imperium opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen en de zaak wil afstaan aan de juiste koper, leidt dit tot complotten en chantage.

En het blijft niet bij een film

De film krijgt een eigen Netflix-serie. Guy Ritchie zal functioneren als bedenker, producent en coschrijver van het script. De serie speelt zich af in dezelfde wereld als de gelijknamige film, maar wel met andere personages. In de serie zullen onder andere Theo James en Joely Richardson te zien zijn.

Toch zal het moeilijk worden om de originele cast te overtreffen. Om je geheugen een beetje op te frissen: het was een sterrencast met Matthew McConaughey in de hoofdrol. Ook Hugh Grant, Colin Farrell, Charlie Hunnam en Henry Golding maakten deel uit van de cast.

Meer
Lees meer...