‘The Goldfinch’ lost trailer met Ansel Elgort en Nicole Kidman

De langverwachte film van The Goldfinch lost eindelijk zijn trailer. Met sterren als Ansel Elgort en Nicole Kidman belooft het een topfilm te worden. De trailer toont in elk geval al spannende emotionele scènes. Vanaf oktober is hij bij ons in de bioscoop.

The Goldfinch is een roman van de Amerikaanse schrijfster Donna Tartt en won in 2014 de Pilutzerprijs voor literatuur. De emotionele thriller vertelt het verhaal van de jonge Theo Decker, die zijn moeder verliest tijdens een terroristische aanslag op het Metropolitan Museum of Art in New York.

Kijk hier naar de trailer:

Bestsellerlijsten

Het boek heeft naast de Pulitzer ook de Andrew Carnegie-medaille voor uitmuntendheid in fictie in de wacht gesleept. Hij stond op de shortlist voor de Baileys Women’s Prize for Fiction en bracht weken door op de bestsellerlijsten van de New York Times en de Sunday Times. Geregisseerd door BAFTA Award-winnaar John Crowley (Brooklyn) en een topcast belooft de film een werkelijk meesterwerkje te worden.

Verhaallijn

Elgort speelt Theo Decker, de jongen wiens leven voor altijd veranderd wanneer zijn moeder sterft tijdens een terroristische aanslag. Hij kan nergens heen en wordt opgevangen door mevrouw Barbour (Kidman). Een vriendelijke en welgestelde vrouw die hem troost biedt in zijn verdriet. Hij geraakt ook bevriend met Boris, Finn Wolfhard bekend van Stranger Things, de rijke zoon van een Oekraïner, die later in zijn leven terugkomt.

De trailer toont verschillende punten van Theo zijn leven en toont beelden van hem als kind en als volwassene. We zien duidelijk dat hij worstelt met zijn drugsverslaving en dat hij regelmatig denkt aan zijn moeder met het schilderij het Puttertje, vlak voor het bombardement. “In Amsterdam droomde ik dat mijn moeder weerzag. Met dezelfde mooie, lichtblauwe ogen. Toen ik haar verloor, verloor ik elk oriëntatiepunt dat me gelukkiger zou kunnen maken, uit het oog”, zei hij in de trailer.

Amsterdam

In het voorjaar van 2018 vonden de opnames plaats in Amsterdam, de hoofdstad van onze noorderburen speelt een grote rol in de film. Opvallend genoeg was Ansel Elgort, de hoodrolspeler van The Goldfinch, ook in Amsterdam voor de opnames van The Fault in Our Stars. Maar Ansel Elgort is niet de enige grote ster, andere rollen zijn voor Academy Award-winnaar Nicole Kidman als Mrs. Barbour en Oakes Fegley als de jonge Theo. Aneurin Barnard speelt de oudere Boris en Sarah Paulsan neemt de rol van Xandra op zich. De film is vanaf oktober in onze bioscoopzalen.

Gesponsorde artikelen