‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’: Deze dansers zie je in de eerste aflevering

Vanaf zaterdag 4 februari kan je op Eén kijken naar het nieuwe dansprogramma The Greatest Dancer van Vlaanderen. Daarin zullen dansers van uiteenlopende leeftijden en dansstijlen het alleen, in duo of in groep tegen elkaar opnemen. Dit zijn de deelnemers die we te zien krijgen in de eerste auditie-aflevering.

In het nieuwe dansprogramma The Greatest Dancer van Vlaanderen zullen dansers proberen om een publiek van 700 mensen te overtuigen. Lukt dat, dan worden ze beoordeeld door de jury. Die bestaat uit de choreografes Annabelle Lopez Ochoa en Laurien Decibel en zanger en presentator Niels Destadsbader. Zij mogen na de audities elk hun drie favorieten meenemen naar de volgende ronde. Dit zijn de deelnemers die we aan het werk zien in de eerste audities.

Mattias (15)

The Greatest Dancer Mattias
VRT

De eerste deelnemer is de vijftienjarige Mattias. Hij startte als kind met hiphop, maar verdiepte zich doorheen de jaren in moderne dans. Mattias is een gevoelsmatige danser en leeft voor z’n passie. Enkele jaren geleden liep hij twee permanente breuken op in z’n rug, waardoor z’n wereld even stilstond. Hij zette echter door en blijft ondanks z’n zware blessure dansen.

Mattias droomt ervan om workshops te volgen bij gerenommeerde internationale choreografen en hoopt dat zijn deelname aan The Greatest Dancer van Vlaanderen ervoor kan zorgen dat hij dat doel bereikt.

Melvin en Kiran (11) 

The Greatest Dancer Melvin Kiran
VRT

De tweede deelnemers zijn Melvin en Kiran. Zij zijn allebei elf jaar oud en zijn gepassioneerd door breakdance. Ze leerden elkaar kennen op de breaking school van Sam Revell, oprichter van de Battle Droids crew en het brein achter hun knallende choreo’s.

Melvin en Kiran dansen allebei al sinds ze kunnen lopen en sinds ze elkaar kennen dagen ze elkaar uit om nieuwe tricks aan te leren en ook zelf te bedenken. We mogen dus zeker enkele spectaculaire stunts verwachten van dit jonge duo.

Female Future (23 – 21 – 25) 

The Greatest Dancer Female Future
VRT

Vervolgens is het de beurt aan een trio. Female Future bestaat uit Chelsea (23), Zoë (21) en Eliene-Louize (25) die gespecialiseerd zijn in commercial hiphop. Hoewel ze samen dansen hebben ze elk hun eigen stijl. Zo is Chelsea iets meer thuis in funk en girly, Eliene-Louize in old school hip hop en is Zoë iets meer extravagant in haar dansmoves. Maar samen versterken ze elkaar.

Met hun performance willen ze tonen dat dans voor iedereen is. Ongeacht je huidskleur, culturele afkomst of lichaamstype.

Juan Carlos (60) 

The Greatest Dancer Juan Carlos
VRT

De oudste danser die we aan het werk zien in de eerste aflevering is Juan Carlos. Hij is afkomstig uit Cuba en volgde de liefde naar België. Hij danst al sinds z’n negende en danste op hoog niveau de Cubaanse salsa en rumba. Juan Carlos had zeven jaar lang zijn eigen dansschool in Rusland.

Nadine, de vrouw van Juan Carlos, schreef hem in voor The Greatest Dancer van Vlaanderen. En daar had ze een duidelijk doel voor. Juan Carlos is namelijk op zoek naar een danspartner op zijn (hoge) niveau. Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen via fleur@thegreatestdancer.be.

Ivan Selleslaghs (51) 

The Greatest Dancer Ivan
VRT

Ook de volgende deelnemer, Ivan, is een ervaren danser. In het dagelijkse leven is hij een boekhouder, maar op de dansvloer komt hij helemaal tot leven. Ivan heeft – op enkele ballroomlessen na – nooit een echte dansopleiding gevolgd, maar hij is een geboren freestyler.

Ivan is een eersteklas entertainer en nam in zijn jonge jaren nog deel aan playbackshows. Zijn twee dochters Davina en Naëmi en zijn echtgenoot Eric zijn zijn grootste fans. Voor hen heeft hij nu al gewonnen, maar kan hij ook het publiek en de jury overtuigen.

Dragon (tussen 11 en 18 jaar) 

The Greatest Dancer Dragon
VRT

De eerste grote dansgroep die we aan het werk zullen zien, is Dragon uit Oudsbergen. De groep bestaat uit 30 leden die allemaal tussen de 11 en 18 jaar oud zijn. Danscoach Chayenne Otten ging bewust op zoek naar zo verscheiden mogelijke dansers voor haar crew.

Daardoor gaat het dus om een verzameling van heel jonge tot iets minder jonge dansers. Maar de jongste danseresjes Amélie, Ileana en Sou hoeven zeker niet onder te doen voor de oudere dansers van Dragon. Dat zullen ze tijdens hun auditie zeker ook bewijzen.

Ivan Holy Pop (27) 

The Greatest Dancer Ivan Holy Pop
VRT

De laatste solodanser die we aan het werk zien in de eerste aflevering is Ivan Holy Pop. Hij verhuisde toen hij 12 was van Portugal naar België en besefte pas vrij laat dat hij de dansmicrobe te pakken had. En nu kan hij zich geen leven meer voorstellen zonder dans. Ivan is gespecialiseerd in popping met invloeden uit hiphop en breakdance en hoopt van dansen z’n beroep te maken.

Dat is niet makkelijk voor Ivan, die alleen zijn dochter Aaliyah opvoedt. Om tijd te kunnen maken voor zijn passie werkt Ivan ’s nachts, waardoor hij overdag tijd heeft om te focussen op de twee liefdes in z’n leven: zijn dochter en dans.

Lore en Noah (15)

The Greatest Dancer Lore en Noah
VRT

De achtste en laatste deelnemer uit de eerste aflevering is opnieuw een duo. Lore en Noah leerden elkaar kennen toen ze amper vier jaar oud waren. En dansen al sinds hun kindertijd samen in dansschool 2SDC. Twee jaar geleden besloten de twee hartsvriendinnen om als duo deel te nemen aan danswedstrijden. En met succes, want ze werden bij hun eerste wedstrijd al meteen Belgisch Kampioen.

Lore en Noah doen aan funk, een zeer uitbundige en entertainende stijl die iets minder gekend is bij het grote publiek. Maar na hun deelname aan The Greatest Dancer van Vlaanderen zal iedereen ongetwijfeld weten wat het genre inhoudt.

The Greatest Dancer van Vlaanderen is vanaf 4 februari elke zaterdag om 20.20 uur te zien op Eén en VRT MAX. 

Meer
Lees meer...