‘The Grinch’ komt deze kerst terug mét Benedict Cumberbatch als the Grinch

‘The Grinch’ komt deze kerst terug mét Benedict Cumberbatch als the Grinch

‘The Grinch’ krijgt deze kerst een remake en hoewel de meeste animatiefilms tegenwoordig een live-action remake krijgen, krijgt ‘How the Grinch Stole Christmas’ een geanimeerde remake. De film uit 2000 met Jim Carrey in de hoofdrol groeide uit tot een klassieker en nu is het groene, kersthatende monster helemaal terug, maar deze keer met een Brits accent.

Het is september, dus mogen we bijna beginnen denken aan Kerstmis. En bij Kerstmis horen uiteraard ook kerstfilms. Een van de klassiekers uit het genre is zonder twijfel How the Grinch Stole Christmas, de film uit 2000 met Jim Carrey in de hoofdrol krijgt nu een geanimeerde remake en als we de cast bekijken, belooft die alvast geweldig te worden.

Benedict Cumberbatch

Niemand minder dan Benedict Cumberbatch zal namelijk in de huid kruipen van de grootste hater van het kerstgebeuren. Het zijn natuurlijk (letterlijk) grote schoenen om te vullen, want wie aan The Grinch denkt, denkt automatisch aan Jim Carrey en zijn geweldige vertolking van het monster. Maar als er iemand is die deze rol aankan, dan is het wel Benedict Cumberbatch.

Met het cynisme van Sherlock Holmes in de BBC-reeks Sherlock en de geslepenheid van Smaug in The Hobbit heeft Benedict ervaring met de slechterik te spelen en zal hij dus ook een geloofwaardige Grinch kunnen neerzetten.

Pharrell Williams en Tyler, The Creator

Maar Benedict Cumberbatch is niet de enige grote naam die te horen zal zijn in de animatieversie van het verhaal van Dr. Suess. Ook Pharrell Williams heeft een niet onbelangrijke rol in The Grinch. Pharrell zal namelijk te horen zijn als de vertelstem van het verhaal.

Maar ook zijn wereldhit Happy zal een belangrijke rol spelen in de film, zoals al duidelijk werd uit de trailer. Naast Pharrell Williams zal ook een andere wereldster te horen zijn. Tyler, The Creator heeft namelijk twee nummers geschreven voor de film: You’re a Mean One en I am the Grinch. Het eerste daarvan kan je al horen in de trailer.

Waar is Cindy-Lou?

Het plot van de film lijkt gelijk te lopen met dat van How the Grinch Stole Christmas. The Grinch haat kerstmis en wil het voor iedereen verpesten. Het feit dat het deze keer om een animatiefilm gaat (van Illumination, de makers van Despicable Me) zal er natuurlijk wel voor zorgen dat The Grinch daarin verder zal kunnen gaan dan in de film met Jim Carrey. Alles zal dus groter en indrukwekkender zijn, maar er is wel één grote afwezige.

Het kleine meisje Cindy-Lou, de rol die in 2000 vertolkt werd door Taylor Momsen, is nergens te bespeuren in de trailers. Het meisje met de meest iconische haarstijl ooit wordt dus ofwel bewust uit de trailers geweerd of de nieuwe film heeft haar bewust uit het plot geschrapt om zo meer te focussen op het verhaal van the Grinch zelf.

Hoe het ook zal uitdraaien, wij zijn sowieso nu al helemaal in de (kerst)stemming om deze film te kijken. Jullie ook?

Bekijk hier de laatste én langste trailer voor The Grinch:

Gesponsorde artikelen