Left Right
scrollTop top

Netflix maakt reboot-serie van horrorklassieker ‘The Grudge’: 3 juli


The Grudge reboot serie Netflix
© Netflix

Er kwam begin dit jaar al een film-remake uit van de klassieke horrorfilm The Grudge en nu kondigt Netflix ook een afgrijselijke serie aan die gebaseerd is op de kaskraker. De eerste trailer jaagt ons alvast de stuipen op het lijf.

Fan van klassieke horrorfilms? Dan hebben we gruweltastisch nieuws, want Netflix brengt een spin-off-serie uit van The Grudge. De versie waarmee het Belgisch publiek vertrouwd is, is eigenlijk al een remake van een Japanse horrorfilm.

Die laatste film had de naam Ju-On: The Grudge en vormt de basis voor deze nieuwe Netflixreeks. Die krijgt de naam Ju-On: Origins en we keren terug naar het vervloekte huis. Je mag je verwachten aan een hele reeks enge verhalen, waarbij de bewoners en bezoekers worden lastiggevallen door niemand minder dan The Grudge zelf. Alsof dat allemaal nog niet griezelig genoeg is, is de serie ook gebaseerd op waargebeurde feiten. Of dat beweren de makers toch. Op het YouTube-kanaal van Netflix Asia verscheen al de eerste trailer van Ju-On: Origins en die doet ons huiveren van angst. Ju-On: Origins is vanaf 3 juli overal ter wereld te zien op Netflix.

Film 

Eerder dit jaar verscheen er al een film-reboot van The Grudge. Dat er een reboot van Amerikaanse makelij zou komen van de film werd in 2014 al aangekondigd door scenarist Jeff Buhler en producer Sam Raimi. In 2017 werd dan weer gemeld dat Nicolas Pesce de film verder zou schrijven en regisseren. Tot de cast van deze reboot behoren onder andere Demian Bichir, Andrea Riseborough en Lin Shaye. De film zag uiteindelijk op 9 januari 2020 het daglicht.

Horrorklassieker

The Grudge-film uit 2004 deed de hele cinemawereld op zijn grondvesten daveren. In de film volgen we de Amerikaanse dokterstudente Karen Davis die stage loopt bij de thuiszorg in Japan.

Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma Williams aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl Karen de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort ze boven vreemde geluiden. Het huis blijkt vervloekt te zijn met een bovennatuurlijke kracht. En dan begint de miserie.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539