‘The Handmaid’s Tale’ keert terug naar Canvas: Under His Eye was het nog nooit zo spannend

‘The Handmaid’s Tale’ keert terug naar Canvas: Under His Eye was het nog nooit zo spannend

‘The Handmaid’s Tale’, de serie die een bloedstollend kijkje geeft in het post-apocalyptische Amerika, komt terug naar Canvas. In ‘The Handmaid’s Tale’ kon je kijken hoe June omgaat met een wereld waarin de conservatieve krachten haar inzetten als een handmaid: een concubine die dient om kinderen op de wereld te zetten. 

The Handmaid’s Tale, de reeks naar het boek van Margaret Atwood, keert voor een tweede seizoen terug naar Canvas. De HBO-dramareeks liep vorig seizoen af op een cliffhanger van jewelste en als we op de eerste twintig minuten van seizoen twee mogen voortgaan, zal de adem van de kijkers nog wat verder stokken.

Er komt trouwens ook een derde seizoen.

The Handmaid’s Tale

In het eerste seizoen maakten we kennis met de mysterieuze Offred, één vrouw in een heel systeem van handmaids, een kruising tussen een broedmachine en een concubine. Zij moeten in Gilead, een stuk van het vroegere Amerika, de geboortecijfers opkrikken door kinderen te baren voor Commanders, de hoogsten in rang bij het nieuwe regime. June, zoals we Ofglen later leren kennen, heeft al een kindje gehad voor het regime van Gilead van start ging. Zij kan dus zwanger worden. Moira, haar beste vriendin, is een genderverraadster en wordt ook ingeschakeld.

Op het einde van seizoen één probeert een zwangere Offred (Elizabeth Moss uit Mad Men) te ontsnappen uit Gilead. Maar ze wordt ontdekt en in een busje geduwd. Waar ze heengaat, dat ontdekken we in seizoen twee. Zeker is wel dat de kleine revolte die June ontketende in seizoen één, een vervolg krijgt in seizoen twee. Want onder de rode capes en witte wings van de handmaids, zitten echte vrouwen.

Seizoen twee

In seizoen twee komen een aantal handmaids terug én ook de trouwe crew uit Gilead is opnieuw te zien. Zo kan je volgen wat er met Moira (Samira Wiley, Orange is the New Black), Ofglen (Alexis Bledel, Gilmore Girls) en de commander himself, Fred Waterford, (Joseph Fiennes) gebeurd is. Want ook op het niveau van de commanders staat er vanalles te gebeuren.

Het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale won veel prijzen in binnen- en buitenland en wordt daar uitgezonden door Hulu. Die laatste mocht daar op de Emmy’s een hele toren beeldjes voor gaan halen, onder andere voor beste actrice, beste gast, beste bijrol en beste regie.

The Handmaid’s Tale seizoen 2, vanaf 31 oktober op Canvas en VRTNU.

Gesponsorde artikelen