‘The Handmaid’s Tale’ krijgt een derde seizoen!

‘The Handmaid’s Tale’ krijgt een derde seizoen!

Hulu heeft bevestigd dat er een derde seizoen komt van de populaire reeks ‘The Handmaid’s Tale’. De serie over een dystopische samenleving waarin vruchtbare vrouwen een schaars zijn en daarom ingezet worden als kweekmachines kon wereldwijd op lof rekenen en is dus nog niet aan z’n sluitstuk toe.

The Handmaid’s Tale groeide in toptempo uit tot een van de grootste succesreeksen van het moment. De serie die zich afspeelt in een nabije, maar behoorlijk gestoorde, toekomst choqueerde, maar kon tegelijk ook op veel bijval rekenen. Zo wist de reeks al tientallen prijzen in de wacht te slepen, waaronder zeven Emmy Awards, en ook dit jaar is de reeks genomineerd voor maar liefst twintig Emmy’s.

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale kan gezien worden als het eerste echte succes van de streamingdienst Hulu, een van de uitdagers van Netflix, die momenteel nog niet beschikbaar is in ons land. Het eerste seizoen van de reeks was wel te volgen op Canvas. The Handmaid’s Tale is een verfilming van de gelijknamige roman van Margaret Atwood, maar leidt al sinds het tweede seizoen z’n eigen leven.

In The Handmaid’s Tale volgen we June, een zogenaamde handmaid. In de dystopische toekomst waarin The Handmaid’s Tale zich afspeelt, zijn vrouwen veelal onvruchtbaar geworden. De weinige vruchtbare vrouwen worden ingezet om als handmaid een koppel te dienen. Daarbij worden ze door de man des huizes verkracht om dan een kind op de wereld te zetten, dat ze moeten afstaan aan hun verkrachter en zijn vrouw.

Seizoen 3

Hoewel het eerste seizoen in Belgiƫ nog maar een dikke maand geleden uitgezonden werd op Canvas, werd in de Verenigde Staten gisteren de seizoensfinale van het tweede seizoen uitgezonden. Dat was opnieuw een superspannende cliffhanger die het verhaal voor het derde seizoen volledig open legt.

Het verhaal van de handmaids is dus nog niet uitverteld. Want zullen ze ooit aan het vreselijke regime van Gilead kunnen ontsnappen? Of zijn ze gedoemd om de rest van hun leven broedmachines te zijn?

Gesponsorde artikelen