‘The Handmaid’s Tale’ lost eerste trailer voor seizoen 3

‘The Handmaid’s Tale’ lost eerste trailer voor seizoen 3

Seizoen 3 van ‘The Handmaid’s Tale’ staat voor de deur en daarom werd op de Super Bowl de eerste trailer van dat seizoen op de wereld losgelaten. In die trailer zien we Offred, of nu gewoon June, strijdvaardiger dan ooit. 

In seizoen 2 van The Handmaid’s Tale zagen we hoe June een dochter op de wereld zette en nadien wilde vluchten uit Gilead, maar uiteindelijk besloot om toch te blijven. En ze blijft met een duidelijke missie, zo blijkt uit de eerste beelden van het derde seizoen.

Martha

Ter ere van de Super Bowl, het grootste sportevent van de Verenigde Staten, lanceerde Hulu drie filmpjes van het derde seizoen van The Handmaid’s Tale. De eerste duurt amper 12 seconden, maar maakt veel duidelijk.

In die eerste superkorte teaser zien we June niet in haar typische rode Handmaid-gewaad, maar in een grijze jurk, de typische klederdracht van de Martha’s. June heeft zich dus ofwel verkleed als een Martha, of ze is er één geworden. In ieder geval heeft ze als een Martha natuurlijk wel iets meer macht en staat ze niet langer helemaal onderaan op de sociale ladder.

Reagan

De tweede teaser is met 30 seconden iets langer. Het begint als een politieke campagnevideo die het leven in Gilead verheerlijkt. Maar al snel verandert de toon drastisch.

De video begint met de bekende woorden van oud-president van de Verenigde Staten, Ronald Raegan. “It’s morning again in America.” Die morning betekent een goed-nieuws-show over het beleid van Gilead. Er zijn meer vrouwen aan het werk, er worden meer kinderen geboren. Maar die goed-nieuws-show is van zeer korte duur. We zien ontploffingen, vuur en paniek. En op het einde is het June die ons toespreekt met de woorden: “Wake up, America. Morning is over.” Op het moment dat June deze woorden uitspreekt, zien we de Handmaids, gegroepeerd als een leger op het plein voor The Washington Monument, dat voor de gelegenheid een tweede paal kreeg en daardoor dus een kruis is.

Army

Maar er is nog een derde trailer. Dit is de langste van de drie en vat eigenlijk samen wat we de afgelopen twee seizoenen te zien kregen en wat ons te wachten staat voor seizoen 3. June vertelt over hoe ze niet wakker werd geschud toen Gilead aan de macht kwam, hoe ze net als alle andere blind bleef voor wat er gebeurde. Maar nu is ze wakker en klaar om haar leven weer in eigen handen te nemen.

Met de, nu al iconische, woorden “They should have never given us uniforms, if they didn’t want us to be an army” maakt June, fka Offred, duidelijk dat het menens is. De Handmaids gaan terugslaan en proberen om te ontsnappen uit het beleid van Gilead. Het belooft dus een spannend seizoen te worden.

Bekijk hier de trailer van seizoen 3 van The Handmaid’s Tale:

Hulu

Gesponsorde artikelen