‘The Handmaid’s Tale’ lost nog wat ijzingwekkende beelden van seizoen 3

‘The Handmaid’s Tale’ lost nog wat ijzingwekkende beelden van seizoen 3

Het derde seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ komt er in juni aan en dat wil zeggen dat het filmen er bijna op zit. Toch zijn Elizabeth Moss en co. nog steeds de serie vorm aan het geven. Gilead wordt onder andere gefilmd voor het Lincoln Memorial in Washington en dat zag er heel bijzonder uit. 

The Handmaid’s Tale eindigde met een gigantische cliffhanger: June (Offred) kon ontsnappen uit Gilead, maar deed dat niet. In seizoen drie kunnen we heel wat revolutie verwachten, dat merkten we al aan de teaser die hulu eerder deze maand op ons afstuurde. Maar nu filmt The Handmaid’s Tale nog in Washington, een gepaste plek voor het begin van de strijd.

Waar gaat het derde seizoen van The Handmaid’s Tale over?

Zo’n 200 roodgekapte vrouwen verzamelden voor The Handmaid’s Tale aan het Lincoln Memorial in Washington en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Ze waren niet alleen: ook Serena (Yvonne Strahovski) en Commander Waterford (Joseph Fiennes) waren aanwezig, net zoals Elizabeth Moss zelf, natuurlijk.

Enkele voorbijgangers vroegen zich zelfs af of er een protest aan de gang was. Tijdens de recente vrouwenmarsen in de Verenigde Staten waren er namelijk twee symbolen prominent aanwezig: de pussy hat en de rode cape van de handmaids. Hoewel het boek The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood (er komt trouwens een vervolg) ruim 34 jaar geleden gepubliceerd werd, is het in de Verenigde Staten soms pijnlijk actueel.

Zo is er onder de administratie van president Donald Trump een beweging bezig die in steeds meer staten abortus heel moeilijk maakt. Tegelijk proberen conservatieve krachten ook zo veel mogelijk om het huwelijk tussen man en vrouw te houden, hoewel holebi’s in de VS intussen mogen trouwen.

Wat gebeurt er met Offred?

Opgelet, mogelijke spoilers!

De foto’s zouden kunnen wijzen op een scène waarin het Offred vergeven wordt dat ze weggelopen is bij de Waterfords. Zoals we weten uit eerdere seizoenen, kunnen handmaids wel gestraft worden, maar eindigt dat zelden in de dood. Ze zijn namelijk té waardevol om zomaar op te geven: ze hebben vruchtbare lijven. Hier zien we bijvoorbeeld Fred Waterford met Offred en Serena naast zich. Offred zit op haar knieën. Volgens omstanders declameert Fred Waterford op dat moment de zin “God in de hemel, we verzoeken u. Aanhoor ons gebed”, waarna de handmaids op de knieën neerzijgen.

Waar de scène echt over gaat, weten we niet. The Handmaid’s Tale ging namelijk op het einde van het eerste seizoen ook meteen voorbij de verhaallijn van het boek.

Waar gaat The Handmaid’s Tale over?

The Handmaid’s Tale vertelt het verhaal van het fictieve Gilead, een religieuze staat die wordt opgericht in de Verenigde Staten na een grote, niet-gespecifieerde natuurramp. De wereld is een dorre, onvruchtbare plaats geworden. In Gilead gelden de wetten van de Bijbel en onvruchtbare vrouwen van hoge status krijgen er een ‘handmaid’. Die vrouw wordt elke maand ritueel verkracht tot ze een kind baart, volgens wat er in het Oude Testament staat.

June (Elizabeth Moss) is een vrijgevochten vrouw die met haar man en dochter naar Canada probeert te ontsnappen, maar dat mislukt. Ze komt in Gilead terecht als handmaid van commandant Fred Waterford en zijn vrouw Serena en probeert er te ontsnappen. We krijgen in The Handmaid’s Tale daardoor een ijzingwekkend inkijkje in een dictatoriaal regime, zijn ondergrondse rebellie en het stuitende gebrek aan rechten en mogelijkheden, aan beide kanten van het hek.

Bij ons wordt The Handmaid’s Tale uitgezonden op Canvas. Hulu voorziet een releasedatum voor eind juni 2019.

Bekijk hier de trailer van seizoen 3 nog eens!

Gesponsorde artikelen