‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 3 lost nieuwe trailer en toont het begin van de revolutie

Eindelijk het is zover, ‘The Handmaid’s Tale’ seizoen drie lost zijn officiële trailer en we zijn al direct een stukje wijzer. Tante Lydia leeft nog en June maakt zich klaar voor de revolutie. We zien ook duidelijk dat de relatie tussen June en Serena verandert. Gaat zij zich bekeren en overlopen naar de goede kant? Het belooft dus spannend te worden. Het nieuwste seizoen zal vanaf 5 juni te zien zijn op Hulu. 

Blessed be the fruit. De trailer van het derde seizoen van The Handmaid’s Tale, de serie die veel prijzen won en feministische bewegingen inspireerde, laat duidelijk zien dat de hoofdrolspeelster June, gespeeld door Elisabeth Moss, zich voorbereidt op een revolutie in Gilead en bondgenoten zoekt voor de strijd. “Je ziet eruit alsof je goed kan zijn in het beïnvloeden van mensen”, horen we commandant Joseph Lawrence tegen Offred zeggen in de trailer van The Handmaid’s Tale seizoen drie.

Hier zie je de trailer van The Handmaid’s Tale seizoen 3:

Einde seizoen twee

Het einde van het tweede seizoen van The Handmaid’s Tale liet de fans van de serie achter met veel vragen. Zo zagen we in de laatste aflevering van het seizoen, dat June besloot in Gilead te blijven in plaats van mee met Emily te vluchten en laat ze haar pasgeboren dochter achter in de handen van Emily. Waarschijnlijk nam ze deze beslissing om te blijven zoeken naar haar dochtertje Hannah, die nog steeds in de totalitaire staat vastzit. Hoewel anderen ook beweren dat ze blijft voor Nick, op wie ze verliefd geworden is in het totalitaire regime. Ook zien we dat Emily Tante Lydia aanvalt met een mes en voor dood achterlaat. Maar in de nieuwe trailer van The Handmaid’s Tale seizoen drie, zien we dat de harde tante het heeft overleefd.

Hier zien we June, die voor de eerste keer haar dochtertje terugziet sinds ze in Gilead zit:

Veilig in Canada

In de trailer zien we Emily samen met de baby Nicole, door rivieren wadend en vluchtend voor helikopters, probeert Canada te bereiken. Maar eens ze de grens over is, wordt ze als een heldin onthaald. Ook zien we Luke, June’s echtgenoot voor de sadistische totalitaire horror, de baby Nicole wiegen tijdens een politieke rally. Veel fans dachten nochtans dat Luke het kind zou verstoten omdat het volgens hem van June en haar verkrachter Waterford is.

Sluit Serena zich aan bij de revolutie?

Maar het meest opmerkelijke uit de trailer van The Handmaid’s Tale seizoen drie, is de nieuwe relatie tussen Serena en June, in het vorige seizoen konden we al zien dat Serena June niet tegenhield toen ze wilde ontsnappen met de baby, maar nu lijkt het alsof Serena zich officieel aansluit bij de revolutie. Serena deed al eens een moedige poging in het tweede seizoen waarin ze de bijbel voorlas voor de commandanten en hiervoor werd ze gestraft en werd haar vinger afgehakt. Hoewel het nog altijd moeilijk is om medelijden te hebben met de vrouw die het regime startte, kon je op dat moment toch niets anders dan een traantje wegpinken voor haar. Op het einde van de trailer zien we Serena en June samen roken, al liggend voor een zwembad, wat een heel futuristisch beeld weergeeft.

We zien ook enkele beelden van June in Washington, het hoofdkwartier van het regime. Zal het dan toch eindelijk lukken om de harde kern te overtuigen? We kunnen in elk geval niet wachten op het nieuwste seizoen dat op 5 juni te zien zal zijn op Hulu.