‘The Hunger Games’ is terug: prequel verschijnt in mei 2020

Begin maar al je haren te vlechten en te oefenen met je pijl en boog, want The Hunger Games komt terug! Schrijfster Suzanne Collins kondigde een nieuw boek in de reeks aan, dat zich afspeelt 64 jaar voor de wereldberoemde trilogie. Het boek heeft officieel nog geen naam, maar wordt uitgebracht in mei 2020.

Wie dacht dat de hype rond The Hunger Games gaan liggen was na de laatste film, kon er niet verder naast zitten. Suzanne Collins is namelijk een vierde boek aan het schrijven dat zich afspeelt in Panem. Het boek – dat nog geen officiële titel heeft – verschijnt in mei 2020.

10 jaar na de “Donkere Dagen”

The Untitled Panem Novel, zoals het boek in de media genoemd wordt, speelt zich af 64 jaar voor de ondertussen wereldberoemde Hunger Games-trilogie. De prequel vertelt het verhaal van Panem tien jaar na de mislukte volksopstand in het land en zal tonen wat de mensen nodig hebben om te overleven na de zogenaamde “Donkere Dagen”.

Het Canadese entertainmentbedrijf Lionsgate maakte al de vier films die gebaseerd zijn op de trilogie van Suzanne Collins en liet weten ook geïnteresseerd te zijn in de rechten op het vierde boek. In de verfilming van de eerste boeken schitterde Jennifer Lawrence als de heldin Katniss Everdeen.

Twitter reageert

Het nieuws over een nieuw The Hunger Games-boek sloeg in als een bom. De reacties op Twitter konden dan ook niet ontbreken.

https://twitter.com/alkemireads/status/1140740554835124224
https://twitter.com/ironsrescue/status/1140649142126968832
Meer
Lees meer...