‘The Hunger Games’-prequel maakt van president Coriolanus Snow een held

The Hunger Games Prequel President Coriolanus Snow
Lionsgate/The Hunger Games

Na een gat van tien jaar, kunnen fans van The Hunger Games bijna weer genieten. Het nieuwe boek van schrijfster Suzanne Collins, The Ballad of Songbirds and Snakes verschijnt namelijk in mei! En dat boek vertelt het heldenverhaal van een jonge president Coriolanus Snow.

Na The Hunger Games in 2008, het vervolg Catching Fire in 2009 en de “grote finale” Mockingjay in 2010, is er een tiental jaar geen nieuws gekomen uit Panem. Da’s het land dat de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins bedacht.

Panem, 64 jaar voor The Hunger Games

Het Panem dat de wereld leerde kennen, is een wreed land. Elk jaar worden vierentwintig kinderen eruit geplukt, die in een live uitgezonden wedstrijd moeten vechten tot er maar één van hen overblijft. The Hunger Games volgde tribuut Katniss Everdeen.

Eén van de belangrijkste bad guys in het verhaal is de president van Panem, Coriolanus Snow. En net hij is de grote held in de prequel van The Hunger Games, die in mei verschijnt. Na tien jaar stilte, hebben fans dus weer iets om naar uit te kijken!

Entertainment Weekly publiceerde een fragment uit The Ballad of Songbirds and Snakes. En ook al is dat niet al te lang, toch komen we heel wat over het verhaal te weten en leren we wat de grote verschillen zijn met The Hunger Games.

Nog geen verontrustend televisie-evenement

De prequel speelt zich 64 jaar voor de wereldberoemde trilogie af. En in die periode is er heel wat veranderd. De Hongerspelen waren toen helemaal niet het verontrustende televisie-evenement dat ze zijn wanneer Katniss (gespeeld door Oscarwinnares Jennifer Lawrence) één van de tributen is.

Coriolanus Snow is op dat moment een laatstejaars in het middelbaar, en probeert geld te verzamelen om naar de universiteit te kunnen gaan. Maar dan wordt hij gekozen als mentor voor de Hongerspelen. Snow is één van de 24 scholieren die eruit geplukt worden.

De groep jongeren vormt de eerste groep mentors van de tributen uit The Hunger Games. De wedstrijd op leven en dood lokte namelijk niet veel kijkers, en dus beslisten de spelmakers dat de tributen wel wat voorbereiden konden gebruiken, voor ze interviews aflegden.

De transformatie van Coriolanus Snow

Op het einde van het fragment komt de jonge Coriolanus te weten dat zijn tribuut een meisje uit het arme District 12 is. En daar is Snow behoorlijk teleurgesteld om. Er is een heel groot verschil tussen de jongeman in The Ballad of Songbirds en Snakes en de president in The Hunger Games.

Ooit was die wrede en meedogenloze man een normale jongen. Hij was zelfs vriendelijk. Heeft het mentorschap hem volledig veranderd? Of is er nog iets anders dat daarvoor gezorgd heeft? Hoogstwaarschijnlijk krijgen we daar in mei een antwoord op!

Gesponsorde artikelen