‘The Hunger Games’-prequel is nu uit en Suzanne Collins leest zelf een hoofdstuk voor

hunger games prequel
Scholastic Press / Lionsgate

The Ballad of Songbirds and Snakes is de langverwachte Hunger Games-prequel en ligt vanaf vandaag in de winkelrekken! Schrijfster Suzanne Collins leest speciaal voor de release ook een stukje voor uit het nieuwe boek.

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat het laatste boek van de Hunger Games-trilogie uitkwam. Fans hebben er dus lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag kan je The Ballad of Songbirds and Snakes, dé prequel, eindelijk in huis halen.

The Ballad of Songbirds and Snakes

Het nieuwste boek is een spin-off van de immens populaire Hunger Games-reeks. Het nieuwe boek gaat deze keer over president Snow, nog lang voor er sprake was van Katniss Everdeen en Peeta Mellark. The Ballad of Songbirds and Snakes vertelt het verhaal van de 18-jarige Coriolanus Snow, voor hij zelf de vreselijke president werd. Snow wordt gekozen als mentor voor de tiende editie van de jaarlijkse Hongerspelen. Tot grote teleurstelling wordt hem een arm meisje uit District 12, het armste district uit het fictieve land Panem, toegewezen. De prequel geeft een unieke kijk in het leven van Snow die uitgroeide tot de verschrikkelijke president van Panem.

Audioboek

The Ballad of Songbirds and Snakes is niet alleen verkrijgbaar op papier, je kan het boek ook kopen in audiovorm. En speciaal voor de release leest schrijfster Suzanne Collins ook een stukje voor uit haar nieuwste boek. Bekijk het fragment via deze link.

Vorige maand werd ook bekendgemaakt dat de prequel zal verfilmd worden. Wanneer die film te zien zal zijn, is nog onbekend. In afwachting kan je alvast het boek lezen dat vanaf vandaag te koop is!

Gesponsorde artikelen