Prequel ‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ krijgt eerste poster

The Ballad of Songbirds and Snakes, de aankomende prequel op The Hunger Games, heeft een eerste poster gekregen. Die nieuwe film zal eind dit jaar te zien zijn.

The Hunger Games keert eind 2023, acht jaar na de vierde en voorlopig laatste film, terug met de prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Deze film zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste film afspelen. De latere president Coriolanus Snow is amper achttien jaar en bevindt zich in een veel benardere situatie. Terwijl zijn familie ooit rijk was, is hij zo goed als alles kwijt. Snow leeft nog steeds in een enorme penthouse in de hoofdstad van Panem, maar heeft zo goed als geen geld.

Hij probeert de schijn hoog te houden door op de zwarte markt luxekleding te kopen. Eten en geld voor het onderhoud van zijn verblijf is echter schaars. Bij de tiende Hunger Games krijgt hij eindelijk een unieke kans aangeboden als mentor van Lucy Gray Baird, de deelnemer voor het arme 12de district. Snow ziet dat aanvankelijk niet zitten, maar merkt al snel dat Lucy Gray Baird beter is dan haar vaak kansloze districtgenoten. Op die manier hoopt hij zelf ook zijn weg naar de top opnieuw te bewerkstelligen.

Cast

Voor de rol van de jonge Coriolanus Snow werd eerder al acteur Tom Blyth gecast. Hij zal in The Ballad of Songbirds and Snakes dus aan de zijde te zien zijn van Hunter Schafer. Zij speelt namelijk zijn nicht en dichtste vertrouwelinge Tigris. Samen zullen ze Lucy Gray Baird, gespeeld door Rachel Zegler, moeten helpen de Hunger Games overleven.

Peter Dinklage (Game of Thrones) is dan weer gecast voor de rol van Casca Highbottom, de decaan van de Academy. The Grand Budapest Hotel-acteur Jason Schwartzman speelt Lucretius ‘Lucky’ Flickerman, de host van de tiende Hunger Games, terwijl Viola Davis een slechterik zal spelen.

Compleet anders

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes zal er volgens de makers op het vlak van stijl, design, personages als standpunt compleet anders uitzien dan wat we gewoon zijn. We mogen ons dus verwachten aan een nieuwe versie van Panem en andere spelen.

Michael Arndt en Michael Lesslie schreven het scenario van de prequel op basis van een boek van Suzanne Collins. Francis Lawrence, verantwoordelijk voor de laatste drie films, keert terug als regisseur.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 15 november 2023 in de Belgische cinema’s te zien.

Meer
Lees meer...