Left Right
scrollTop top

‘The Hunt’ komt na alle controverse nu toch met trailer en releasedatum


Thriller The Hunt komt na alle controversie nu toch uit
© IMDb

Nadat de release van de thriller The Hunt vorig jaar nog voor onbepaalde tijd werd uitgesteld, komt Universal nu toch met een trailer en filmposter. The Hunt is vanaf vrijdag 13 maart in de Amerikaanse zalen te zien, ondanks alle controverse die eraan voorafging.

In Amerika is The Hunt geen onbesproken blad. De film zorgde in augustus 2019 voor heel wat controverse. Tijdens de promo van de film werden de Verenigde Staten nog maar eens opgeschrikt door schietpartijen in onder andere El Paso en Ohio. Nadat ook president Donald Trump zich begon te mengen, hebben de makers toch besloten de release uit te stellen.

Gevoelig

De film vertelt het verhaal van een aantal Amerikanen die terechtkomen in een Europees niemandsland. Daar worden ze achterna gezeten door een rijke groep mensen. Die groep telde een enorme som neer om mee te doen aan de Most Dangerous Game Experience. Met een enorme hoeveelheid wapens gaan ze op mensen jagen. Gewoon, omdat dat spel hen daar het recht op geeft.

Dat het verhaal gevoelig ligt in Amerika is geen verrassing. Het land, en vooral president Donald Trump, probeert al jaren het wapenbezit in Amerika te normaliseren. Na de aanslagen in onder andere El Paso, Ohio en Texas was een film over het onverantwoordelijk gebruik van wapens dus absoluut niet gewenst. Nadat Trump er zelfs over tweette, besloot de productie om de film vorig jaar toch niet uit te brengen.

Waarom nu wel?

The-Hunt-komt-toch-uit
IMDb

In een exclusief interview met The Hollywood Reporter zeiden makers Jason Blum en Damon Lindelof dat het nooit hun bedoeling was om met de film een politiek statement te maken. Daarom besluiten ze nu om de film toch uit te brengen. Dat doen ze op een sassy manier. De poster van de film bevat namelijk verschillende uitspraken van Amerikaanse media die de film al op voorhand hadden afgekraakt.

Om die media nog wat meer te provoceren, pronkt de zin “The most talked-about movie of the year is one that no one’s actually seen,” of “de meestbesproken film van het jaar is er eentje die nog niemand gezien heeft”, bovenaan de poster. De makers willen vooral dat de mogelijkheid om de film te kijken er is, en dat iedereen voor zichzelf beslist wat ze ervan vinden. “Decide for yourself“, zoals er op de poster staat.

Bekijk de trailer hier!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899