‘The Idol’: Eerste aflevering van nieuwe HBO-reeks van maker van ‘Euphoria’ nu te bekijken op Streamz

Sinds vandaag kan je op Streamz terecht om te kijken naar de eerste aflevering van de veelbesproken nieuwe serie The Idol. Die is van de hand van Euphoria-bedenker Sam Levinson en Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd. Nog voor de release kreeg The Idol veel kritiek en heel wat slechte reviews, maar toch lijken veel mensen erop af te stemmen.

De release van The Idol heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Oorspronkelijk stond de release van deze nieuwe HBO-serie gepland voor de herfst van 2022. We kregen in de aanloop daarnaast drie teasers te zien, maar daarin stond op het einde enkel dat de reeks “later dit jaar” zou verschijnen.

Sam Levinson

Volgens een onthullend artikel van Rolling Stone – op basis van dertien bronnen bij de productie – ontstond die vertraging iets meer dan een jaar geleden. Toen stapte plots regisseur Amy Seimetz op. Op het moment van haar vertrek waren vijf van de zes afleveringen van The Idol ingeblikt. Het vertrek van Seimetz was het gevolg van opmerkingen door cocreator The Weeknd, die van mening was dat de rol van Lily-Rose Depp te groot werd tegenover die van hem en de reeks te veel gebruikmaakte van “het vrouwelijke perspectief”.

Na dat vertrek is Sam Levinson ingeschakeld als regisseur. Die had bij HBO de jaren ervoor naam gemaakt met het heel succesvolle Euphoria. Die zou volgens interne bronnen The Idol extremer hebben gemaakt, met meer seks- en naaktscènes. Ook moest zo goed als alles opnieuw opgenomen worden en gebeurde dat vaak heel chaotisch.

Veel interesse, slechte recensies

Ondanks al die kritiek en die vele vertragingen is The Idol er nu toch. De eerste aflevering daarvan ging zondagavond in première in de Verenigde Staten op HBO en op de streamingdienst Max. Bij ons kan je sinds vandaag, maandag 5 juni, kijken via Streamz.

Het is nog afwachten hoe het publiek The Idol zal kunnen smaken. Toen de eerste twee afleveringen ervan enige tijd terug op het filmfestival in Cannes in première gingen, was er alvast heel wat aandacht. De eerste reacties achteraf waren wel vernietigend. Momenteel heeft The Idol op Rotten Tomatoes bij de recensenten amper 24 procent. De voorlopige score bij de kijkers is met 55 procent alvast enigszins beter.

Bekijk hier een nieuwe trailer van The Idol:

The Idol krijgt bij ons iedere maandag een nieuwe aflevering die te bekijken in via Streamz.

Meer
Lees meer...