Omstreden HBO-reeks ‘The Idol’ lijkt vroegtijdig te zijn afgevoerd

De controversiële HBO-serie The Idol, bij ons te zien op Streamz, zal er al na vijf afleveringen mee ophouden. Hoewel de zender beweert dat dat altijd al het plan was, zeggen insiders dat de serie van Euphoria-maker Sam Levinson en Abel ‘The Weeknd’ Tesfaye één week vroeger zal eindigen dan de bedoeling was.

Er is de voorbije tijd heel veel gezegd en geschreven over The Idol. Dat project was oorspronkelijk toegewezen aan regisseur Amy Seimetz, maar zij stapte op na onenigheden. Sam Levinson, bekend van Euphoria, werd daarop ingeschakeld. Volgens een onthullend artikel van Rolling Stone – op basis van dertien bronnen bij de productie – liep de productie vanaf dan heel wat vertragingen op. Zo goed als alles moest namelijk opnieuw worden opgenomen en dat gebeurde volgens insiders ook zeer chaotisch. The Idol werd onder Levinson ook extremer, met meer seks- en naaktscènes.

Vijf afleveringen

Ondanks, of dankzij, dat alles lijkt The Idol niet meteen een succes. De reeks haalt door de controverse wel heel veel vermeldingen op sociale media, maar kan maar weinig kijkers boeien. Ook de recensies zijn bijna unaniem vernietigend.

Het komt dan ook niet meteen als een grote verrassing dat The Idol al na vijf afleveringen zal eindigen. Dat raakte namelijk bekend nadat de vierde aflevering afgelopen weekend te zien was op HBO en maandag ook bij via Streamz. Binnen één week zit The Idol er dus al op. Volgens anonieme bronnen bij HBO waren er aanvankelijk zes afleveringen van de reeks besteld. Nadat Sam Levinson het roer overnam, zou het verhaal ineens maar vijf afleveringen nodig gehad hebben.

Tweede seizoen?

Over een eventueel tweede seizoen van The Idol heeft HBO nog niets gezegd. Enkele weken terug raakte bekend dat de serie er na één seizoen zou mee ophouden. De zender reageerde daar echter op door te zeggen dat daarover nog niets beslist was.

Bekijk hier de teaser van aflevering 5 van The Idol:

Meer
Lees meer...