‘The Incredible Hulk’ verschijnt op Disney+

Binnenkort kan je de volledige Marvelmarathon op één streamingdienst bekijken. Disney+ heeft namelijk aangekondigd dat The Incredible Hulk uit 2008 op 16 juni verschijnt. In die film speelt nog niet Mark Ruffalo, maar wel Edward Norton de hoofdrol. Toch wordt de film officieel gezien als onderdeel van het MCU.

Ondertussen is Hulk een vast onderdeel van het Marvel Cinematic Universe en de Avengers, maar dat verhaal begon ooit met The Incredible Hulk in 2008. Die release kwam er net na Iron Man, die het universum officieel van start liet gaan. De film staat nu, na enkele jaren, eindelijk op Disney+.

Hulk in het MCU

In de reeks She-Hulk kregen kijkers een bekend gezicht te zien. Jennifer Walters, het nichtje van Bruce Banner, kwam daarin namelijk oog in oog te staan met Abomination (Tim Roth). Hij was de grote schurk in de allereerste film The Incredible Hulk uit 2008.

Dat was op z’n minst bizar te noemen, want in She-Hulk werd de rol van Hulk gespeeld door Mark Ruffalo. In The Incredible Hulk was die rol weggelegd voor Edward Norton. Die eerste film werd door rechtenkwesties nooit officieel onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, maar vertelde wel het origin-verhaal van de superheld.

The Incredible Hulk

In de film uit 2008 zien we hoe Bruce Banner (Norton) op zoek is naar een middel dat hem kan genezen van zijn bizarre aandoening. Daarbij verandert hij ongecontroleerd naar een groene, grote en vooral boze Incredible Hulk. Tijdens zijn zoektocht wordt hij geconfronteerd met verschillende op oorlog bewuste partijen die hem willen inzetten in hun praktijken.

Doordat de film nu uiteindelijk op Disney+ zal verschijnen, is de streamingdienst weer een stap dichter bij een volledige Marvelcatalogus. Bijna alle films die in de tijdlijn passen zijn ondertussen te zien, enkel Spider-Man: Far From Home en Spider-Man: No Way Home missen nog. Dat komt door rechtenkwesties met Sony Pictures.

Bekijk de trailer van The Incredible Hulk hier:

Meer
Lees meer...