‘The Irishman’: De Niro verdedigt keuze om dochter Peggy zo weinig tekst te geven

Netflix

Volgens kwatongen is The Irishman langdradig, maar menig criticus is het er over eens dat het een meesterwerk van een film is. Van meet af aan kwam er echter kritiek op de rol van Anna Paquin, die Peggy, de dochter van Frank Sheeran (Robert De Niro) speelt. De kritiek luidt dat Paquin amper zeven zinnen zegt in The Irishman en dat er daarom seksisme in het spel zou zijn. Acteur Robert De Niro verdedigt nu de beslissing van regisseur Martin Scorsese.

Anna Paquin speelt Peggy, de dochter van Frank Sheeran (Robert De Niro), in The Irishman en zegt in de film, die drieënhalf uur duurt, amper zeven woorden. Toch speelt Peggy een belangrijke rol in het verhaal. Een cruciaal element in de plot van The Irishman is de slechte vader-dochterrelatie tussen Peggy en Frank.

Discussie rond monddode dochter

Peggy zegt in feite bijna niks gedurende de hele film. Alleen tegen het einde gaat ze de dialoog met haar vader in en confronteert ze hem met het feit dat vakbondsbaas Jimmy Hoffa (Al Pacino) verdwenen is. “Waarom? Waarom?”, vraagt ze uitzinnig van verdriet.

Veel mensen praten vol lof over de rol van Paquin, die extra gewicht aan de hele film geeft. Toch gaan er stemmen op die het schandalig vinden dat het belangrijkste vrouwelijke personage van de film nagenoeg monddood is. Onder andere opiniemaker en podcastpresentator Ira Madison III heeft felle kritiek op regisseur Scorsese.

Reactie De Niro

Mede-hoofdrolspeler Robert De Niro gaat echter niet akkoord met de criticasters en verdedigt de keuze van Scorsese. “Ze kwam erg krachtig over”, zegt De Niro in de Amerikaanse krant USA Today. “Er had in de andere scènes misschien meer interactie kunnen zijn tussen zij en Frank, maar dit is nu eenmaal hoe de film gemaakt is. Ze is fantastisch en haar performance blijft hangen.”

Verdediging van Paquin zelf

In november liet Paquin zelf al weten dat ze zich niet kan vinden in de kritiek aan het adres van Scorsese: “Nee, niemand werd ‘bevolen’. Ik heb auditie gedaan voor het privilege om de geweldige cast van The Irishman te mogen vervoegen. Ik ben ongelooflijk trots dat ik deel mocht uitmaken van de film.”

Gesponsorde artikelen