‘The Irishman’: vanaf dit uur staat de film op Netflix

Netflix

The Irishman, de langverwachte film van de legendarische regisseur Martin Scorsese, doet het al enkele weken goed in de bioscoop. Op 27 november verschijnt de film op Netflix om 9 uur Belgische tijd. Dat wordt drieënhalf uur bingen op het werk of in de les! Dit mag je verwachten.

We weten al om hoe laat The Irishman op Netflix in België verschijnt. Netflix Originals worden op de streamingdienst namelijk om 12 uur ’s nachts Californische tijd toegevoegd aan de catalogus. Dat betekent dat Netflix-abonnees in België de Scorsese-film kunnen bekijken vanaf 9 uur ’s morgens.

Amerikaanse maffia uit de jaren stillekes

Met regisseur Martin Scorsese (bekend van onder meer The Wolf of Wall Street, Goodfellas, The Departed, Taxi Driver, Mean Streets en Raging Bull) aan het roer en de gerenommeerde acteurs Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in de hoofdrollen wordt The Irishman nu al tot één van de beste misdaadfilms ooit gerekend.De film volgt de levensloop van de Iers-Amerikaanse Frank ‘The Irishman’ Sheeran, gespeeld door Robert De Niro. Hij is een huurmoordenaar die tot zijn kin in de Italiaans-Amerikaanse maffia zit. 

Netflix

Onder begeleiding van de schurkerige ondernemer Russel Bufalino, gespeeld door Joe Pesci, rolt hij steeds dieper in de Amerikaanse onderwereld van de jaren stillekes. Uiteindelijk weet Sheeran het zo ver te schoppen dat hij vertrouweling en loopjongen wordt van de ongure vakbondsbaas Jimmy Hoffa, gespeeld door Al Pacino. 

Oude vos kijkt terug op zijn streken

Netflix

In The Irishman worden de hoofdrolspelers digitaal verjongd, waardoor we hen op verschillende momenten in hun leven ‘aan de slag’ zien. Aangrijpend zijn vooral de scènes, waarin de gangsters oud worden en terugkijken op hun leven vol geweld en bedrog. 

Sheeran beseft dat hij de mensen, die écht om hem gaven, lang geleden heeft laten vallen en dat er weinig van zijn gezin overblijft. Doordat de film maar liefst drieënhalf uur duurt, begin je na een poos écht mee te leven met de verschillende personages.

Traditionele Scorsese-cinema met hedendaagse snufjes

Op het eerste zicht had The Irishman evengoed in 1979 kunnen verschijnen. We krijgen alles op ons bord wat we mogen verwachten van een misdaadfilm van Scorsese: rock-‘n-rollmuziek, prachtige oneliners, veel glitter en glamour, de hypocrisie van de Italiaanse maffia en een charismatische Robert De Niro.

Zonder hoogstaande, eigentijdse technologische snufjes was The Irishman echter nooit de film geworden die morgen op Netflix verschijnt. Zo werden er voor elke tijdsperiode in de film camera’s en andere apparatuur gebruikt die in die specifieke tijd gebruikt werden door filmmakers. Hierdoor krijg je de typische kleuren en feeling uit de jaren ’60 en ’70 op je scherm en enkele seconden later een hypermodern, eigentijds kleurenpalet.

Gesponsorde artikelen