The Jane, het restaurant van Sergio Herman, blijft minstens 4 weken gesloten na hevige brand

The Jane, het restaurant van Sergio Herman, blijft minstens 4 weken gesloten na hevige brand

The Jane, het Antwerpse tweesterrenrestaurant van Sergio Herman, blijft waarschijnlijk vier weken gesloten nadat er een hevige brand uitgebroken is. Er moesten zaterdagmiddag zo’n honderd klanten en vijftig medewerkers geëvacueerd worden.

In The Jane, het tweesterrenrestaurant van Sergio Herman, brak gisteren een hevige brand uit in de keuken. De brandweer had de situatie snel onder controle, maar er is veel schade aan de keuken. Dat schrijft onder andere de krant De Tijd. De rest van het restaurant is nog intact, maar er was wel veel rookontwikkeling in de wijk.

Bovendien raakte niemand gewond. Klanten die gereserveerd hadden, kregen een tafel in Spiga d’Oro in Mechelen of L’épicerie du Cirque in Antwerpen.

Vier weken dicht

Nick Bril, mede-eigenaar, denkt dat The Jane zo’n vier weken dicht blijft. “Ik schat dat we toch twee weken minstens nodig zullen hebben voor de heropbouw”, zegt hij aan de kranten van Het Mediahuis. “Dan start ook de paasvakantie, waar we sowieso gesloten zijn. Dus ik gok dat we ten vroegste over een maand weer opengaan.”

Gesponsorde artikelen