‘The Legend of Cocaine Island’: met Netflix’ nieuwe docuserie op schattenjacht

‘The Legend of Cocaine Island’: met Netflix’ nieuwe docuserie op schattenjacht

Een man met geldschulden ziet maar één uitweg: drugs! Het zal toch eens niet anders wezen. Netflix lanceert een nieuwe documentaire, ‘The Legend of Cocaine Island’, over Rodney Hyden, een hedendaagse man, met de handen in het haar door serieuze geldproblemen. Gelukkig staat zijn vriend Julian te zwaaien met een oplossing. Een schatkaart die Rodney terug op het rechte pad brengt. Alhoewel “recht” hier misschien niet direct de correcte term is.

De nieuwe Netflixdocumentaire The Legend of Cocaine Island is een feit. Dat drugs als een interessant en populair thema werkt op Netflix is al lange tijd geen nieuwtje meer. Maar deze nieuwkomer gaat toch nog een stapje verder. De waargebeurde documentaire eindigt namelijk met een schatkaart die je begeleidt in de zoektocht naar een cocaïnevoorraad van 2 miljoen dollar.

Schatkaart

Vanaf 29 maart is The Legend of Cocaine Island te bekijken op Netflix. Het verhaal gaat over een ondernemer uit Florida die failliet ging in de grote recessie van 2009. Bij de pakken blijven zitten is niet voor hem weggelegd dus beslist hij zijn stoute schoenen aan te trekken. In de plaats van op zoek te gaan naar een normale job, lijkt een schattenjacht meer iets voor hem. Kort geschetst gaat het over een man met een plan, met een vliegtuig, op weg naar de Caribische eilanden.

Verhaallijn

Het verhaal van Rodney Hyden start van zodra hij geen uitweg meer ziet. De geldcrisis waarin hij terechtkomt wordt hem teveel en daarvoor zoekt hij een oplossing. In een conversatie met zijn vriend, Julian, pikt hij iets interessants op. Hij vangt namelijk op dat er een zak cocaïne van 2 miljoen dollar zoek is en deze ergens begraven zou liggen. Al snel heeft Rodney een team achter zich dat met hem het avontuur wil aangaan. De enige vraag die rijst is: wordt Rodney echt rijk bij het vinden van de “schat” of is het maar een broodjeaapverhaal? Voor de nieuwsgierigen onder ons is de documentaire de enige sleutel tot het antwoord.

Zin gekregen in meer series? Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen