Left Right
scrollTop top

‘The Legend of Korra’ zou maar één seizoen krijgen om ‘Avatar: The Last Airbender’ af te ronden


The Legend of Korra
© The Legend of Korra – Nickelodeon

Het originele plan voor The Legend of Korra was om de prequel Avatar: The Last Airbender een volwaardig einde te geven. Maar door de vroege kritiek die de sequel kreeg, werd de show een nieuw verhaal met vertrouwde kenmerken.

Kinderzender Nickelodeon was na Avatar: The Last Airbender meer geïnteresseerd in de live-actionfilm van M. Night Shyamalan. Maar de film werd slecht onthaald door fans van de show. Daarna wou de zender de Avatar-wereld verder uitbouwen. Maar een vierde seizoen van The Last Airbender zat er niet in. 

Vrouwelijke opvolger

Daarom werd er verder gebouwd op Aangs verhaal als Avatar. Meer specifiek, de wereld die hij bouwde nadat hij de oorlog tegen de vuurnatie won. En zo ontstond The Legend of Korra. Korra is de opvolger van Aang, waardoor we toch nog een deel van zijn verhaal te zien krijgen, terwijl we de avonturen van Korra volgen.

Maar eerst was het de bedoeling dat The Legend of Korra één seizoen kreeg in plaats van drie. De miniserie zou twaalf afleveringen bevatten en zou een mooie afsluiter zijn van Avatar: The Last Airbender. En dat was omdat Nickelodeon twijfels had bij een vrouwelijke opvolger. “Meisjes zullen series over jongens kijken, maar jongens zullen geen shows over meisjes kijken”, zei Bryan Konietzko, de medebedenker van Avatar, in een interview. Maar na overleg konden Studio Mir, de animatiestudio, en de bedenkers, Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, Nickelodeon toch overtuigen.

Afleveringen

Alle drie de seizoenen van Avatar: The Last Airbender verwijzen naar boeken: Boek 1: Water, Boek 2: Aarde en Boek 3: Vuur. En elke aflevering staat voor een hoofdstuk in dat boek. Dit wilden ze ook doorvoeren in The Legend of Korra, om zo samenhang te creëren. Daarom noemt het eerste seizoen Boek 1: Lucht. Maar de volgende seizoenen krijgen dan weer een heel andere naam:  Boek 2: Geesten, Boek 3: Verandering en Boek 4: Balans.

In het eerste seizoen is nog een duidelijke samenhang met de prequel, maar daarna wordt vooral Korra’s verhaal verteld. De problemen waar ze als Avatar mee te maken krijgt en een innerlijk gevecht. De serie bevat ook de sociopolitieke ideologieën fascisme, theocratie, anarchie en communisme. Ook komen we meer te weten over het ontstaan van de allereerste Avatar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810